Beeld © YouTube

Nikkie de Jager: 'Vrijheid is geen geheimen meer hebben'

18 januari 2021 19:36

In 'NikkieTutorials: Layers Of Me' vertelt Nikkie de Jager (26) openhartig over álle onderdelen van haar leven. De vierde aflevering van de docureeks, die te zien is op YouTube, gaat volledig over het moment waarop Nikkie de wereld besloot te vertellen dat ze transgender is. Het naar buiten brengen van dat geheim heeft ervoor gezorgd dat de beautygoeroe zich vrijer voelt dan ooit.

"Ik hoef niet meer op spannende mailtjes te wachten"

Nikkie vertelt in de vierde aflevering van de documentairereeks dat ze altijd bang was dat mensen haar enkel kenden omdat ze transgender is. "En niet om wat ik deed." Begin vorig jaar besloot Nikkie aan haar publiek te vertellen dat ze transgender is, of zoals ze zelf liever zegt: "Ik ben in het verkeerde hoesje geboren." Inmiddels weten mensen dus van Nikkies vroegere geheim. "Dat is nu gebeurd, maar ik ken er wel mensen mee helpen", zegt Nikkie. "Dus dat zorgt voor een goede balans."

In de aflevering zien we dat Nikkie direct na de video waarin ze haar geheim onthulde, vertelt dat ze zich goed voelt. "Het voelt heel fijn. Het voelt heel gek om te zeggen, maar het is fijn", zegt Nikkie tegen haar beste vriendin Linda Hakeboom. Zelfs Linda wist niet van Nikkies verleden. "Toen ik het hoorde dacht ik meteen aan de pijn die je gehad moet hebben", zegt Linda, terwijl Nikkie vooral bang was het vertrouwen van Linda te hebben geschaad.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Nikkie de Jager: 'Voel me vaak schuldig in mijn relatie'

Inmiddels vindt Nikkie het heerlijk dat ze niet meer 'achterom hoeft te kijken'. Want de reden dat ze haar geheim met de wereld deelde was dat iemand haar chanteerde. "Ik hoef niet meer op spannende mailtjes te wachten. Ik heb niets meer." En dat gevoel zorgt voor de ultieme belevenis van vrijheid voor de make-up-ster. "Vrijheid is wakker worden en denken: 'Ik heb geen geheimen.' Ik word 's ochtends wakker zonder dat ik iets te verbergen heb voor wie dan ook. En dat is vrijheid."

De aflevering van NikkieTutorials: Layers Of Me zie je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!