Lange Frans Beeld © ANP

YouTube verwijdert opnieuw het kanaal van Lange Frans

19 januari 2021 11:04

Het YouTubekanaal van Lange Frans (40) is weer verwijderd. Dat laat de rapper weten op Instagram. Volgens het platform zou hij met zijn video's de regels rondom intimidatie, bedreigingen en cyberpesten schenden. In oktober werd zijn kanaal ook al verwijderd.

YouTube zou het kanaal onder meer hebben uitgezet vanwege een video met Janet Ossebaard over "kinderhandel en pedojacht", waarin de twee het ook hebben over het neerschieten van premier Rutte. "Tja, kinderhandel en pedojacht liggen gevoelig voor de smeerlappen in Nederland", schrijft Lange Frans bij een screenshot van de melding van YouTube.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lange Frans noemt uitspraken over aanslag op Rutte 'ongelukkig'

Het eerder verwijderen van zijn account in oktober leek in eerste instantie te komen door presentator Arjen Lubach. Die had in zijn programma Zondag met Lubach een item over de 'fabeltjesfuik', waarin werd gesproken over het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën. De presentator noemde de rapper in zijn show een "complotdenker" omdat hij gelooft dat de elite en politici een satanisch pedofielennetwerk onderhouden en liet twee filmpjes van hem zien in de show.

Later bleek dat YouTube het kanaal verwijderde vanwege het overtreden van de gebruikersvoorwaarden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

YouTube haalt kanaal Lange Frans offline: 'Geen link met uitzending Lubach'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!