Kamala Harris Beeld © ANP

Vogue publiceert nieuwe Kamala Harris-cover

19 januari 2021 21:15

Vogue brengt opnieuw een cover uit met de aanstaande vice-president van de Verenigde Staten Kamala Harris. Zij stond al eerder op de voorkant van het blad maar niet met de foto die vooraf was afgesproken. Het modetijdschrift brengt nu een een speciale inauguratie editie uit waarop wel de 'juiste foto' zou staan.

"We hebben deze foto gekozen voor de printeditie"

Het modetijdschrift lag vorige week onder vuur omdat het zonder medeweten van Harris een andere foto op de cover zou hebben geplaatst. Volgens Huffington Post-journalist Yashar Ali waren Kamala en Vogue het eens geworden over de definitieve foto, waarop ze te zien is in een poederblauw pak met een zacht geel/oranje achtergrond. Maar op de foto die uiteindelijk de voorkant van het print magazine sierde, draagt Kamala een zwart pak met All Stars. Op de digitale editie van Vogue stond wel de foto met het poederblauwe pak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kamala Harris en echtgenoot geven eerste gezamenlijke interview

Hoofdredactrice Anna Wintour gaf nog wel een verklaring voor de fotokeuze. "We hebben deze foto gekozen voor de printeditie, dus niet de onlinecover, omdat wij denken dat vice-president Harris op deze manier ook goed weergegeven wordt. Juist omdat ze er heel toegankelijk en authentiek uitziet, iets wat een van de speerpunten is van de Biden/Harris-regering. Wij juichen beide covers toe en maken geen enkel onderscheid. Voor ons is ze op beide foto's even krachtig", verklaarde Vogue de fotowissel eerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joe Biden en Kamala Harris brengen inauguratieplaylist uit

De inauguratie editie is vanaf dinsdag te bestellen op de site van Vogue. Het exacte aantal van deze oplage, heeft het modetijdschrift niet bekendgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!