Monic Hendrickx in 'Penoza: The Final Chapter' Beeld © NL Film

Monic Hendrickx: 'Bij Penoza was het soms niet meer leuk'

20 januari 2021 11:59

Er zitten wat haken en ogen aan het acteervak, vindt Monic Hendrickx (54). In 'Nieuwe Revu' vertelt ze openlijk over haar carrière en hoe het is om actrice te zijn. Hoewel acteren haar geen moeite kost, zou ze wel wat meer 'tijd en geld' willen pompen in het proces.

"Ik zou heel graag die luxe een keer hebben, dat er tijd en geld is"

In Nederland staat Monic inmiddels bekend om haar rol als Carmen in Penoza. Ondanks het grote succes van de serie, kan ze nog makkelijk over straat. Dat geldt niet voor Amerikaanse acteurs uit populaire shows. Monic is blij dat ze daar niet aan onderworpen wordt. "Het is maar de vraag of ik in die wereld had gepast", vertelt ze aan Nieuwe Revu over de 'nog hiërarchischer' entertainmentindustrie in de Verenigde Staten. "Als je dan ziet dat je jezelf daar als ster moet opsluiten achter een hoog hek, omdat je anders gek wordt gefotografeerd. Ik weet niet of ik daar zo geschikt voor ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monic Hendrickx: 'Bang om mensen te verliezen en ziek te worden'

Dat betekent niet dat er geen elementen aan de buitenlandse producties zitten die Monic graag in Nederland terug zou willen zien. De actrice geeft aan dat in ons kikkerlandje nauwelijks wordt gerepeteerd. "Dat doe je thuis en bij de kostuumdoorpas tussen neus en lippen door", legt ze uit. Vervolgens haalt ze een voorbeeld aan van een Britse serie waarbij er 'acht repetitiedagen' waren voor de shoot "Ik zou heel graag die luxe een keer hebben, dat er tijd en geld is. Bij Penoza was het soms niet meer leuk, zo snel moest het er allemaal op staan." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amazon wil Nederlandse vampierenserie met Monic Hendrickx

Veel tijd om te twijfelen over haar rollen heeft Monic dus niet, maar dat heeft ze ook niet per se nodig. "Het gaat vanzelf", vertelt ze. Dat heeft er deels mee te maken dat ze zichzelf wel een goede actrice vindt. "Niet omdat ik vind dat ik enorm veel voorstel, maar ik weet dat ik bepaalde dingen goed kan", voegt Monic eraan toe. 

Monic dook twee jaar geleden opeens weer op als Carmen van Walraven in de allereerste Penoza-film. Sinds kort is er nóg een vervolg op de thriller, maar dan in de vorm van spin-offserie. Raymond Thiry vertelt in de video hieronder over Doodstil

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!