Florentijn Hofman Beeld © AVROTROS

Florentijn Hofman over WIDM?: 'Ik heb veel mensen teleurgesteld'

20 januari 2021 14:52

Hij was voor velen dé Mol in het spel, maar Florentijn Hofman (43) kreeg afgelopen zaterdag toch echt een rood scherm te zien in 'Wie is de Mol?'. Met lood in z'n schoenen verliet hij Tsjechië, zo zegt hij tegen 'Algemeen Dagblad': "Ik kon het niet geloven."

"Ik kon tijdens die extra editie van vorig jaar goed opletten hoe het spel gespeeld moest worden"

De beeldend kunstenaar, onder anderen bekend van de enorme gele badeend die ronddobberde in havensteden overal ter wereld, twijfelde geen seconde om mee te doen aan het programma. "De laatste twee jaar werd fanatiek gekeken hier thuis. Nog voor die extra editie vorig jaar was begonnen, werd ik al gevraagd voor deze reeks", zo vertelt hij. "Alleen mijn vriendin wist dat. Ik kon tijdens die extra editie van vorig jaar goed opletten hoe het spel gespeeld moest worden."

Florentijn zegt niet te weten waar de exit door kwam: "Te veel fouten, of ik was te langzaam", zo gokt hij. Maar hij benadrukt wel dat het spel niet zo gemakkelijk is als kijkers denken. "Zo glad gemonteerd is de werkelijkheid daar niet. Je staat voortdurend aan en het wemelt van de vragen." Bovendien: "Onderwijl moet je opdrachten vervullen en tussendoor sociaal doen, én je wil ook nog eens die eikel zijn die verdacht moet worden." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joshua heeft wat op te biechten na exit Florentijn uit WIDM

Hij ontwikkelde zich als een opvallende én verdachte kandidaat. "Het was mijn doel om mij verdacht te maken binnen de groep en thuiskijkend Nederland op z'n kop te zetten. Dat is gelukt", zegt hij tegen de krant. Toch was daar zaterdag het rode scherm. Zijn vier kinderen Das (13), Dit (12), Zij (8) en Mini (6) waren ontzet: "Dat moesten ze even verwerken. Een dag later kwamen aan de eettafel de vragen. 'Hoe zat dit, hoe zat dat?'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-afvaller Florentijn gaf zijn kids deze opmerkelijke namen

De kunstenaar benadrukt dat hij niet meedeed om de BN'er stempel te halen, maar mensen kunnen door zijn deelname wél kennis maken met zijn werk. Hoewel hij aan het hele social media deel nog moet wennen: "Mijn jongste zoon noemt mij een boomer. We posten af en toe een foto, maar zien wel dat mensen nu doorklikken naar mijn werk. Mijn boodschap, zeker in deze stomme tijd: ga vanachter je laptop of telefoon vandaan, ga naar buiten."

Bekijk in de video hieronder Florentijns reactie op zijn exit in Wie is de Mol?.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!