Katie Price en haar vriend Carl Woods Beeld © Getty Images

Katie Price: 'Vriend kon moeilijk dealen met mijn gehandicapte zoon'

20 januari 2021 15:49

Met pijn in haar hart laat Katie Price (42) haar zoon Harvey (18) binnenkort opnemen in een instelling. Dat doet het glamourmodel, zodat hij zelfstandig leert leven, iets wat in haar huis onmogelijk zou zijn. Ook voor haar vriend Carl Woods (31) is dit een uitkomst, aangezien hij het best heel lastig vond om met Katie's gehandicapte zoon om te gaan.

"Voor Carl was het aan het begin behoorlijk afschrikwekkend"

Harvey gaat binnenkort naar een instelling waar hij tegelijkertijd een opleiding zal volgen, laat Katie weten in het programma Packed Lunch. Haar 18-jarige zoon heeft het Prader-Willi syndroom en is ook autistisch, wat het extra lastig maakt dat hij het nest zal verlaten. "Hij gaat daar niet fulltime wonen", vertelt het glamourmodel nu, in tegenstelling tot eerdere berichten. "Ik probeer nu een opleidingsinstelling voor hem te vinden. Maar door het coronavirus is dat praktisch onmogelijk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katie Price laat zoon permanent opnemen in verzorgingstehuis

Katie hoopt dat Harvey alsnog aankomende september kan gaan. Het is namelijk ook niet altijd makkelijk in huis. "Het is hard werken", aldus het glamourmodel. Harvey kan vrij boos worden en 'meltdowns' hebben, waarbij hij dingen stukmaakt. "Er zitten vaak gaten in de muur. Als hij iets op het internet ziet, kan hij dat soms niet aan en gaat hij met z'n hoofd tegen de muur bonken. Hij heeft ook weleens de autoruit kapotgemaakt. (...) Als zijn routine iets afwijkt, raakt hij in paniek." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Katie Price in alle staten na live zwangerschapstest

Het wordt wel eens heel erg en dan breekt Harvey tv's en iPads. "Als iets hem irriteert of iemand slaat met een deur, dan wordt hij wild", verklaart Katie. Haar vriend Carl kreeg het ook te verduren. "Ik ben het gewend, maar voor Carl was het aan het begin behoorlijk afschrikwekkend", vertelt ze. "Harvey komt dan midden in de nacht naakt onze kamer binnenlopen. Daar kon Carl moeilijk mee dealen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na 'bizarre' dood hondje: nóg een ramp voor Katie Price

Ook voor Katie is het af en toe moeilijk om een toekomst met Harvey voor te stellen. "Soms hoop ik dat hij eerder doodgaat dan ik, omdat hij het niet aankan als ik eerder zou gaan", legt ze uit. "Dat is vrij heftig om te zeggen, maar meer mensen in een soortgelijke situatie denken er zo over. Natuurlijk wil ik niet dat hij doodgaat. Maar hij is echt afhankelijk van mij en hoe wij communiceren. Als ik dood zou gaan, zou hij niet begrijpen waar ik ben gebleven." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!