Frank Masmeijer Beeld © ANP

'Frank Masmeijer mogelijk volgende maand op vrije voeten'

20 januari 2021 23:56

Voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer (59), die momenteel in een Belgische cel zit vanwege drugssmokkel, zou mogelijk over een maand nog de gevangenis mogen verlaten. De voormalig 'Dinges'-presentator werd in juni veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.

"Zal dus afhangen van de beslissing van de Strafuitvoeringsrechtbank"

Een woordvoerder van Parket Oost-Vlaanderen vertelt aan Shownieuws dat Frank een verzoek heeft ingediend om vervroegd vrij te komen. De rechter zal uiteindelijk beslissen of hij in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. "Op 9 februari 2021 komt deze zaak voor bij de Strafuitvoeringsrechtbank Gent. Of betrokkene de gevangenis zal kunnen verlaten in het kader van een voorlopige invrijheidstelling zal dus afhangen van de beslissing van de Strafuitvoeringsrechtbank."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-vrouw is voorgoed klaar met Frank Masmeijer

Frank is veroordeeld vanwege zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. De veroordeling betreft ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift. Het hof noemde de feiten ‘zeer ernstig’. De rechter woog mee dat Frank eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!