Carole Baskin en haar aartsrivaal Joe Exotic in 'Tiger King' Beeld © Netflix

Carole Baskin tevree dat Tiger Kings Joe Exotic niet vrijkomt

21 januari 2021 02:13

Volgens Carole Baskin (59) is het volledig terecht dat 'Joe Exotic' (57) geen pardon heeft gekregen van oud-president Donald Trump (74). Tegenover 'BuzzFeed' verklaart de activiste: "Joe Maldonado-Passage bevindt zich precies waar hij hoort te zijn: in een kooi."

"Ik denk dat alleen Joe's team en de media ooit dachten dat er een pardon voor Joe inzat"

De twee waren de belangrijkste figuren uit realityreeks Tiger King. De camera's volgden daarin Joe Exotic, de artiestennaam van Maldonado-Passage, in de jaren waarin hij campagne voerde tegen Carole. Beide runden dierenparken: Joe een commerciële dierentuin en Carole een opvang voor geredde dieren, alhoewel zij volgens haar rivaal slecht omging met de beesten. Joe werd uiteindelijk veroordeeld voor dierenmishandeling én het inschakelen van een huurmoordenaar om Carole te laten vermoorden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiger King-ster Jeff Lowe aangeklaagd voor dierenmishandeling

De advocaten van Joe Exotic waren er zo van overtuigd dat hij vrijgelaten zou worden, dat het team dinsdag al een limousine klaar had staan om hem op te halen uit de gevangenis, zo bleek uit beelden van nieuwszender CBS11. Het pardon bleef echter uit, waarna Joe uithaalde naar de president. Woensdag stelde hij op Twitter dat hij niet vrij is gekomen omdat hij daar 'te onschuldig en te homo' voor zou zijn, en stelde hij dat de 'corrupte vrienden' van Trump voorrang hadden gekregen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook echtgenoot Tiger King-ster Joe Exotic draait de bak in

Carole liet in haar statement aan BuzzFeed weten: "Niemand haalt er voordeel uit, afgezien van wat flauwe aandachttrekkerij, dat iemand vrijgelaten wordt die vijf tijgers door het hoofd heeft geschoten om hun kooien vrij te maken voor het circus dat bereid was te betalen voor huizing van hun tijgers buiten het seizoen. Ik denk dat alleen Joe's team en de media ooit dachten dat er een pardon voor Joe inzat."

Tiger King-Joe Exotic wordt beschuldigd van de wildste verhalen

02:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!