Nance Coolen Beeld © ANP

Nance vindt term comeback flauw: 'Was er wel, maar niet primetime'

22 januari 2021 16:24

Met 'Helden van Nu' schittert Nance Coolen (47) vanaf aanstaande zondag weer op de vaderlandse televisie. De presentatrice was een tijdje buiten beeld voor veel kijkers, maar zelf ziet ze het niet als een comeback. Hoewel ze eventjes niet op primetime te zien was, vertelt ze aan RTL Boulevard dat dat niet betekent dat ze weg was. Sterker nog, ze is een 'bezig bijtje'.

"Ik was er wel, maar misschien minder primetime"

Het woord 'comeback' valt vaak, vertelt Nance. "Ergens is het dat misschien ook wel, omdat ik niet helemaal zichtbaar ben geweest", erkent ze. Maar stilgezeten heeft de presentatrice zeker niet. Zo was ze te zien bij Telegraaf VNDG en heeft ze de draad weer opgepakt met de band Twenty 4 Seven. "Ik was er wel, maar misschien minder primetime." Vanaf zondag is ze samen met Kevin Brouwer te zien in de SBS-show Helden van Nu, die eerder bij RTL werd uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nance Coolen gaat weer optreden met Twenty 4 Seven

"Ik hoop dat iedereen het net zo positief gaat vinden als wij", vertelt Nance over Helden van Nu. In het programma verrassen zij en Kevin zorgmedewerkers. "Je denkt misschien gelijk aan IC-artsen en zusters, maar er zijn ook heel veel mensen die verzorgen maar minder zichtbaar zijn. En die gaan wij bedanken." De presentatrice hoopt dat de 'vibe' van het programma overkomt. "De mensen waar we naartoe gaan zijn zo leuk en positief dat ik hoop dat we dat kunnen overbrengen, dat iedereen hetzelfde gevoel krijgt." 

Het is ook een 'intens' programma, zegt ze. "'Hoe zorg je voor mensen in coronatijd?' is de centrale vraag. Heel veel personen hebben het ontzettend moeilijk en moeten dan ergens terecht kunnen. Nu leer ik waar dat dan allemaal kan. Zo mooi." Het is wel heel anders dan haar vorige klussen, maar Nance heeft een brede interesse, verklaart ze. "Ik vind het wel heel mooi om verhalen te halen bij mensen, dat verbreedt mijn eigen horizon. Lekker de diepte in gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nance over presenteren Lingo: 'Ik zou het zo weer kunnen'

Het 'bezige bijtje' heeft zich ook weer op de muziek gestort. Dat was lange tijd out of the question, terwijl ze toch behoorlijk vaak de vraag kreeg of ze zich weer bij Twenty 4 Seven wilde voegen: de groep waarmee ze in 1993 meerdere hits scoorde. 'Slave to the music' is zonder twijfel de bekendste. Er zat 'nog veel zeer' uit het verleden en voor Nance was het lastig om dat 'opzij te zetten', zo vertelt ze nu aan RTL Boulevard. "Ik was lekker bezig met tv, dus waarom zou ik mezelf kwellen?" stelt ze. Maar toen kwam die veel gestelde vraag vorig jaar weer en besloot ze er toch maar voor te gaan, omdat het 'nu nog kan qua leeftijd'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nance heeft spijt van deelname aan Drunk History

Even wennen was het wel. "Ik had heel lang niet echt gedanst", lacht Nance. "Moet ik vaker doen." Ondanks dat voornemen is het niet zo dat ze een keuze gaat maken tussen tv en muziek. "Dat kan je niet van me vragen. Muziek is een hobby en tv is echt een vak." Ook wil ze de lat niet meer zo hoog leggen voor zichzelf. "Op een gegeven moment leer je ook, als het er even niet meer is, dat je wat nederiger bent en mag zijn. Presenteren an sich vind ik leuk, niet per se met mijn hoofd op tv. Het gaat me om het werk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nance was licht gespannen voor trouwdag

Nance is 'zeker niet jaloers' op anderen die een comeback maken. "Ik heb weleens bij sommigen dat ik denk: kijk, het kan dus nog wel na zoveel jaar. Maar dat zie ik niet als jaloezie, meer als hoopgevend." Met zoveel op haar cv is jaloezie ook helemaal niet nodig. Als we vragen wat het hoogtepunt is van al die carrière-mijlpalen, twijfelt Nance nauwelijks: 20 miljoen singles verkopen met Twenty 4 Seven.

Helden van Nu is vanaf zondag 23 januari om 16.25 uur te zien op SBS6 en hier terug te kijken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!