André van Duin Beeld © BNNVARA / Matthijs Gaat Door

André van Duin: 'Ik overleg nog steeds met Martin'

23 januari 2021 22:55

André van Duin (73) is zaterdag geëmotioneerd geraakt toen hij met Matthijs van Nieuwkerk (60) sprak over zijn overleden man Martin Elferink. Die overleed vorig jaar aan de gevolgen van botkanker.

"Als er nu een einde aan was gekomen, had ik daar ook wel vrede mee gehad"

André was te gast in de uitzending van Matthijs Gaat Door, het nieuwe programma van Matthijs. Daarin ging het over het rouwproces na het overlijden van Martin, maar ook over de ziekte van André zelf, namelijk darmkanker. Toen de presentator wat dieper in ging op het bewogen jaar van de cabaretier, kon de Rotterdammer zijn tranen niet meer bedwingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

André van Duin geopereerd aan darmkanker: 'Nu was ik het zelf'

"Ik denk dat er nog wel iets bestaat. Een soort materie ofzo, ik kan het moeilijk omschrijven", reageerde André op de vraag of hij gelooft in iets na de dood. Hij heeft zijn overleden partner nog altijd in de buurt. "Ik overleg ook dingen met Martin thuis. Waarschijnlijk hoort hij het allemaal niet, maar misschien ook wel."

Ondanks het overlijden van Martin en zijn eigen gezondheidsproblemen, kan de 73-jarige naar eigen zeggen alles nog goed relativeren. "Je gaat allemaal een keer dood. Als er nu een einde aan was gekomen, had ik daar ook wel vrede mee gehad".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin: 'Ik probeer gelukkig te zijn'

In de uitzending bedankte André de mensen die hem de afgelopen tijd hebben gesteund door middel van appjes, post en mails. Daar heeft hij veel aan gehad. "Heel, heel, heel hartelijk bedankt voor de steun".

Op sociale media reageerden mensen positief op de uitzending. Velen staken André van Duin ook een hart onder de riem.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin mist echtgenoot nog steeds: 'Ik was ontroostbaar'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!