Dolly Parton Beeld © ANP

Dolly Parton: 'Mijn vader poetste 's nachts mijn standbeeld'

26 januari 2021 03:49

Terwijl de lobby voor een standbeeld van Dolly Parton (75) in Nashville in volle gang is, deelde de zangeres gisteren een aandoenlijk verhaal over een beeldhouwwerk dat al sinds eind jaren tachtig in haar geboorteplaats Sevierville staat.

"Ik weet nog dat ik zo trots was dat ik een standbeeld kreeg", herinnert Dolly zich in de nieuwe podcast van Apple, Time to Walk. "Een beeld van mij, voor de rechtbank! Dat is meestal alleen bestemd voor presidenten en mensen die echt grote dingen hebben gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dolly Parton is 75 en populairder dan ooit: hoe flikt ze dat?

Haar vader reageerde echter nogal nuchter op het nieuws. "Papa zei: voor je fans ben je misschien een idool, maar voor de duiven daar ben je niet meer dan nog een plek om op te poepen", vertelt de 75-jarige schaterend. Toch was Robert Parton, die in 2000 overleed, stiekem maar wat trots op het standbeeld, zo ontdekte Dolly later. "Ik kwam er toen achter dat hij er vaak 's nachts in zijn pick-up met een emmer sop naartoe reed om het schoon te maken. Dat raakte me zo. Ik hield van mijn vader en ik wilde altijd dat hij trots was. Dat was ik ook op hem."

Ze mag dan 75 zijn, de zangeres overweeg nog steeds om te poseren voor Playboy. Bekijk het hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!