Kristen Stewart Beeld © ANP

Kristen Stewart lijkt als twee druppels water op prinses Diana

27 januari 2021 20:23

Menig serie en film is inmiddels verschenen over het leven van de koninklijke familie en de overleden prinses Diana in het bijzonder. Na het succes van 'The Crown' is actrice Kristen Stewart (30) gecast om in de huid van de prinses te kruipen voor de film 'Spencer'. De overeenkomsten zijn treffend.

"Ik wil alles uit hebben voordat ik aan de film begin"

Op het eerste promotiebeeld dat naar buiten is gebracht moet je namelijk even twee keer knipperen om erachter te komen dat je inderdaad naar een foto van de actric,  en niet naar een foto van Diana kijkt. De gezichtsuitdrukking, de outfit, het haar: Kristen en het team van de film Spencer hebben overduidelijk vele uren gespendeerd om Diana te belichamen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart vindt rol van prinses Diana 'intimiderend'

De opnames van Spencer zijn onlangs van start gegaan. De film speelt zich af in de vroege jaren negentig. Diana spendeert zoals gewoonlijk de feestdagen op landgoed Sandringham in Norfolk als ze besluit dat haar huwelijk met Charles niet meer werkt.

Eerder vertelde Kristen in gesprek met InStyle hoe lastig het is om de rol van de prinses van Wales te accepteren. "Het is enorm intimiderend want iedereen kent die stem. Die was zo apart en herkenbaar", stelt de Amerikaanse, die momenteel werkt met een dialectcoach om het accent van Diana onder de knie te krijgen. En dat is niet haar enige voorbereiding. "Qua research heb ik er nu tweeëneenhalve biografie opzitten, ik wil alles uit hebben voordat ik aan de film begin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart speelt prinses Diana in nieuwe film

Wat het Engelse koningshuis van de Spencer gaat vinden is nog maar de vraag. Eerder waren ze niet te spreken met de vertolking van Diana in The Crown.

Britse koningshuis grijpt in na haatreacties The Crown

03:55