Jan-Willem Start Op Beeld © ANP

Gouden RadioRing voor Jan-Willem Start Op

28 januari 2021 21:58

Het NPO Radio 2-radioprogramma 'Jan-Willem Start Op' van BNNVARA heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2020 gewonnen. De ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen (43) en Jeroen Kijk in de Vegte (46) kreeg de meeste stemmen van het publiek.

"Ik kan het met geen woorden beschrijven"

"Ik moest vanochtend terugdenken aan een mentorgesprek tijdens de middelbare school. Mijn mentor vroeg wat ik later wilde worden, ik zei straaljagerpiloot. Maar wat als dat niet lukte?", vertelde Jan-Willem bij het ontvangen van de prijs.

"Ik moest een beroepskeuzetest doen van mijn mentor, maar ik wist precies wat ik wilde. Bij de radio werken. Mijn droom was een ochtendshow maken en dit is zo'n fantastische bekroning. Ik kan het met geen woorden beschrijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Qmusic grote winnaar Gouden RadioRing Gala

De jaarlijkse publieksprijs werd donderdag uitgereikt door Suzan & Freek tijdens het RadioRing Gala in Theater Gooiland in Hilversum. Vorig jaar ging de prijs naar Veronica Inside van Radio Veronica. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een ochtendshow van Radio 2 de RadioRing wint. Drie jaar geleden won Ekdom in de Ochtend, de voorganger van Jan-Willem Start Op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan-Willem Roodbeen biedt excuses aan

Andere genomineerden voor de vijftiende Gouden RadioRing waren de programma's Arbeidsvitaminen (NPO Radio 5), Mattie & Marieke (Qmusic), Kinkstart (KINK) en The Boom Room (SLAM!). De ochtendshow van Marieke Elsinga en Mattie Valk greep voor het tweede jaar op rij mis. Beide presentatoren grepen donderdag wel de Zilveren RadioSterren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!