Marieke Elsinga Beeld © ANP

Qmusic grote winnaar Gouden RadioRing Gala

28 januari 2021 21:43

Marieke Elsinga (34) heeft voor het derde jaar op rij de Zilveren RadioSter Vrouw gewonnen. De Qmusic-presentatrice kreeg de publieksprijs donderdagavond tijdens het Gouden RadioRing Gala in Hilversum. Ook haar collega Mattie Valk (36) viel in de prijzen.

"Het was een voorrecht om met jullie genomineerd te zijn"

In haar dankspeech richtte Marieke zich tot de andere genomineerden. "Het was een voorrecht om met jullie genomineerd te zijn", zei ze tegen NPO Radio 2-collega's Annemieke Schollaardt en Emmely de Wilt. Marieke biechtte daarbij op dat ze vorige maand veel naar Radio 2 luisterde door de Top 2000.

Met haar derde award komt Marieke op gelijke hoogte met Annemieke, die ook drie keer werd uitgeroepen tot beste radiopresentatrice. Recordhoudster is Claudia de Breij die tussen 2006 en 2014 zes keer won.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Marieke Elsinga in de war door gelijkenis met typetje Elise Schaap

Marieke maakt sinds september 2018 de ochtendshow Mattie & Marieke op Qmusic. Haar radiomaatje Mattie Valk won eerder donderdagavond de Zilveren RadioSter Man. Hij is de eerste mannelijke Qmusic-dj die de prijs krijgt sinds ze worden uitgereikt.

"Ik keek laatst een interview met een hele succesvolle Australische radiopresentator", zei hij na de overhandiging van de prijs. "Hem werd gevraagd: wat is het geheim van je succes. Het antwoord: je moet binnen je vak de allerbeste mensen vinden om mee te werken. Dat heb ik enorm en ik wil jullie allemaal bedanken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk gaat met volle moed strijd tegen de kilo's aan

De allereerste Gouden Podcast Award is donderdagavond uitgereikt aan het populaire Man, Man, Man De Podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Qmusic-dj Domien Verschuuren.

Man, Man, Man De Podcast viel vorig jaar ook al in de prijzen, toen in de categorie Marconi Online Award. Domien, Bas en Chris begonnen de show ooit om uit te bespreken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Inmiddels worden alle onderwerpen besproken. Het succes werd zo groot dat het drietal met de show de theaters in ging en er kwam een eigen boek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Chris, Bas en Domien gaan podcast vaker uitbrengen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!