Victoria Koblenko Beeld © ANP

Victoria Koblenko durfde door media niet uit te komen voor botox

29 januari 2021 13:23

Vicotoria Koblenko (40) deelt een openhartig bericht op Instagram over het feit dat ze botox gebruikt en dat nooit met de buitenwereld heeft gedeeld. 'Ik wilde dit onderwerp al zo lang een keer tegen het licht houden, maar een aanleiding was er niet echt direct', schrijft de actrice.

De 40-jarige is onlangs geïnterviewd door Vrouw en dat is voor haar de reden geweest om een boekje open te doen over het onderwerp. 'Botox?', schrijft de presentatrice. 'Heb ik beet? Want je leest verder hé? Vraag je je ook af waarom? Jaaaa, want het is een taboe. Kennelijk. Als het een headline wordt in een tabloid zoals vanochtend. Waarom? Gaan echt meer mensen het HELE interview lezen waar de quote uit komt?', vraagt ze zich openlijk af.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Victoria Koblenko vindt extravagante kledingstijl in deze tijd ongepast

De columniste schrijft dat ze ervan baalt dat als ze een interview geeft, alleen wordt ingezoomd op één bepaald onderwerp. 'Ik deed een interview voor Vrouw en hoewel het een soort beschouwend biografisch geheel moest worden, gaat de journalist toch altijd op zoek naar 'waar kan ik mee scoren'-materiaal. Botox dus. Really? Zou iemand in Nederland er van wakker liggen dat ik twee keer per jaar een dokter met een naaldje bezoek?'.

'Ik vind het laf om te liegen, maar door eerlijk te zijn geef je wel toe aan het feit dat het hele verhaal gekaapt wordt. Mijn hele spirituele levensreis in geuren en kleuren uit de doeken gedaan in een drie uur durend gesprek en dan wordt je gereduceerd tot botox', vervolgt Victoria haar verhaal. 'Was het een afweging om te liegen? Nee, niet echt. Maar dit is precies de reden dat er zoveel gelogen wordt, door mensen in de media. Niet omdat die mensen leugenaars zijn, maar omdat eerlijkheid in een medialandschap een heel gecompliceerd gegeven is.'

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Victoria Koblenko krijgt brok in haar keel van kleine Kiy

Volgens de Amsterdamse is het dan ook niet zo gek dat ze zo nu en dan aan zichzelf laat werken. 'Ik ben actrice en ik werk met m'n gezicht. Maar stel ik was een minister en ik had een interview gedaan over mijn portefeuille. Als die journalist me dezelfde vraag had gesteld, dan had ik er over moeten liegen om zeker te zijn m'n eerlijkheid de aandacht had afgeleid van de essentie. Want we leven in een tijd waarin niemand iets geeft om het complete verhaal of de context. It’s all clickbaits. Zodat een krant meer advertentie inkomsten kan genereren. Tenzij je natuurlijk De Correspondent leest. Alle hoop op dit medium om een wetenschappelijk artikel te publiceren zodat het grote publiek inzicht krijgt dat je met Botox geen lippen opvult.'

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Victoria Koblenko heeft geen goed woord over voor WIDM

'Ik laat de 'accepteer jezelf zoals je bent' en 'geen reden voor onzekerheid' even over me heen komen en heb vertrouwen in dat ik meer nieuwswaardigs in me heb dan mijn cosmetische specialist', sluit de oorspronkelijk Oekraïnse af. 

Onlangs was Victoria te gast in de laatste aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden. De actrice deed toen een boekje open over haar divagedrag op de set. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!