Gordon en Gerard Joling Beeld © ANP

Gordon neemt advocaat in de arm na beschuldigingen Gerard Joling

31 januari 2021 15:31

De rel tussen Gordon (52) en Gerard Joling (60) krijgt een staartje. De zanger laat in een statement aan RTL Boulevard weten dat hij zijn advocaat in de arm heeft genomen.

"Ik vind het walgelijk en verwerpelijk dat de media mij als dierenbeul betitelen"

"Ik vraag me werkelijk af waar men mee bezig is? De wereld staat in brand en het gaat over mijn hond?" aldus Gordon in het statement. De zanger werd door de dierenbescherming namelijk tegengehouden om een programma te maken met zijn nieuwe pup Toto. "Ik ben een dierenbeul om dat ik 4, 5 of 6 honden heb gehad?" vraagt hij zich af. Ook de aantijgingen van zijn voormalige vriend Gerard vallen niet goed bij Gordon. "Ik ben weer aan de coke en de drank?" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard bijt van zich af: Gordon niet alleen verslaafd aan hond

Gordon wil vooropstellen dat hij 'niemand verantwoording schuldig' is 'voor wat dan ook'. "Ja, ik heb eerder honden gehad. Een labrador 14 jaar lang, twee Engelse Bulldogs en een chihuahua", vertelt hij. Maar hij moest de hondjes opgeven, omdat zijn relatie 15 jaar geleden geen standhield. "Heb ze aan mijn beste vriendin Loes gegeven, waar ze een schitterend leven hebben gehad en ik ze nog regelmatig heb kunnen zien." Ook na de dood van zijn moeder nam hij nieuwe hond, maar Reus voelde zich beter bij Gordons vriendin Joyce thuis. 

"Na mijn afkickperiode en de gewelddadige overval vorig jaar heb ik op aanraden van mijn therapeut een hondje genomen", legt Gordon uit over de keuze om Toto in huis te nemen. "De band die ik nu al heb met Toto is onbeschrijfelijk leuk. De beste beslissing ooit!" Gordon erkent dat het ras 'problemen heeft', maar dat zijn pup 'kerngezond' is. Toto 'ademt gewoon normaal en is door diverse dierenartsen nagekeken afgelopen weken', vertelt hij erbij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Gordon hint op nieuw nummer met déze Nederlandse dj

"Ik vind het walgelijk en verwerpelijk dat de media mij als dierenbeul betitelen en beschuldigen van dat ik mijn hond bij het grof vuil zou zetten of dat ik weer aan de coke en drank zou zitten", gaat Gordon verder. "Dat vervolgens mijn ex-collega Gerard nog even zijn plasje erover moet doen, zegt meer over zijn karakter. Ik ben in herstel en zal dat mijn hele leven blijven. Ik ben dit jaar heerlijk clean begonnen. Er circuleren diverse filmpjes rond op internet van een ladderzatte meneer Joling die mij afgelopen 24 uur weer zijn toegestuurd. Ik zou eerst mijn eigen drankprobleem eens benoemen alvorens je kwetsende en onnodig grievende uitspraken doet aan het adres van een persoon die er tenminste openlijk voor uitkomt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon biedt zichzelf aan: 'Wil jij bellen met mij en Toto?'

Tot slot wil Gordon duidelijk maken dat hij stappen gaat zetten. "Ik heb mijn advocaat Jaap Versteeg opdracht gegeven de media in rechte te betrekken en vanaf morgen te starten met een bodemprocedure of de smadelijke lasterlijk uitlatingen aan mijn persoon nu voor eens en voor altijd te stoppen", aldus het statement, dat de zanger ondertekende als zichzelf én zijn hondje. Het hele verhaal hoor je vanavond in RTL Boulevard. 

'Intentie Gordon is goed, maar hij slaat door'

05:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!