Froukje de Both Beeld © ANP

Froukje de Both: 'Al mijn hele leven zoek ik naar geborgenheid'

02 februari 2021 11:50

Froukje de Both was door de scheiding van haar ouders haar hele leven op zoek naar 'de geborgenheid van een gezin', maar inmiddels is dat anders. De 48-jarige presentatrice heeft veel geleerd, zo deelt ze mee in een bericht op Instagram.

"Ik dacht dat ik iemand anders nodig had voor dat gevoel van compleet zijn"

Froukje heeft altijd het gevoel gehad dat ze iets zocht wat ze in haar jeugd niet had, legt ze uit. 'Altijd dat gevoel dat het niet klopte en dat ik iets miste wat ik eigenlijk niet kende', verklaart de presentatrice. 'Ik dacht dat ik iemand anders nodig had voor dat gevoel van compleet zijn.' Hoewel dat 'best diep' kan zitten, kijkt ze er nu anders tegenaan: 'Inmiddels weet ik dat dat gevoel van geborgenheid in mezelf zit, en ik weet ook waar dit gevoel van gemis vandaan komt en dat is fijn, geeft inzicht.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Froukje de Both over alleenstaand moederschap: 'Soms pittig'

De reden dat Froukje dit deelt, is omdat ze denkt dat je 'op elk moment, elke leeftijd inzichten kunt krijgen die je leven makkelijker maken.' De presentatrice is er dan ook van overtuigd dat je je 'leven voor jezelf beter' kunt maken door 'echt kritisch te zijn en jezelf de juiste vragen te stellen'. Daarom pleit ze ervoor om 'beperkende gedachten' de prullenmand in te werpen. 'Leef je mooiste leven!' sluit ze haar bericht af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Froukje de Both heeft geen verwachtingen meer na dit jaar

Froukje heeft de liefde weer gevonden en vertelt over haar relatie in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!