Daniëlle, Jowi en Nathalie voor 'Big Brother' Beeld © RTL/Videoland

Big Brother-deelnemers reageren op vrijwillige exit

02 februari 2021 15:26

'Big Brother'-fans moesten zaterdag even slikken toen niet één, niet twee, maar drie kandidaten gelijktijdig het huis verlieten. Vrijwillig. Naast Jowi pakten ook Nathalie en Daniëlle hun koffers. Zij reageren nu op hun gezamenlijke vertrek.

"Als je niet gelukkig bent, moet je altijd voor jezelf kiezen"

Het programma deelt vandaag op Instagram een video waarin de drie vertrekkers meer uitleg geven over hun keuze de deuren van het huis achter zich dicht te trekken. Zo zegt Jowi: "Uiteindelijk vond ik het belangrijk om bij mezelf te blijven. Ik wist dat ik het zou kunnen winnen, maar voor mij is mezelf blijven belangrijker. Dus daar kan ik trots op zijn." Op de vraag wie hij hoopt dat de winnaar wordt, reageert hij resoluut: "Mijn voorkeur gaat naar Zoë. Zij is zeker een persoon die ik hierbuiten ook graag zou zien." 

"Ik zie Big Brother echt als een mooie ervaring en ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mee te kunnen doen. Ik ben niet alleen het team dankbaar, maar ook iedereen die op mij gestemd heeft", sluit de 25-jarige af. 

Met Daniëlle (40) gaat het naar eigen zeggen 'supergoed'. "Ik ben heel blij dat ik voor mezelf heb gekozen en dat ik weg ben uit een huis waar ik niet per se comfortabel was, en waar ik een spel moest spelen waar ik niet gelukkig van werd. Ik heb liever eerlijke mensen om me heen, en die zijn thuis." 

Over het avontuur vertelt ze dat ze veel van zichzelf heeft gegeven. En dat was 'niet altijd positief'. "Maar ik sta er wel achter. Ik ga een aantal mensen enorm missen en wens iedereen die dit nog vol gaan houden veel succes, het is niet zomaar iets."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Big Brother komt mogelijk met drie nieuwe bewoners

"Als je niet meer gelukkig bent moet je altijd voor jezelf kiezen", zo begint Nathalie (23) haar uitleg. "En als dat weggaan betekent, is dat de beste keuze. Mijn beslissing is niet binnen vijf minuten genomen. Wel heb ik het zwaar gehad de afgelopen dagen, omdat ik veel realisatie-momenten heb gehad. Hoe leuk mijn leven eigen is en hoe dankbaar ik ben voor vrienden en familie. Ook heb ik een aantal dingen verwerkt." 

Waar ze het meest blij mee is na haar Big Brother-avontuur? "De mensen die ik heb leren kennen en met wie ik een band heb mogen opbouwen. Ik heb wel gemerkt dat het voor de kijker soms heel lastig is om iets te voelen: een klik, vibe, sfeer, zoals we dat in huis wel voelden. Dat heeft me als persoon wel geraakt. Ik heb zeker geen spijt, maar ben juist dankbaar voor het avontuur."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jowi stapt vrijwillig uit Big Brother: 'Wil blij met mezelf zijn'

Geraldine gaf ons eerder een bijzonder en uniek kijkje in het Big Brother-huis:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!