Robert ten Brink Beeld © ANP

Robert ten Brink: Erland Galjaard trok mijn carrière uit het slop

02 februari 2021 21:18

Robert ten Brink (65) vertelt in de podcast '30 Minuten Rauw' van Ruud de Wild (51) dat hij niet iemand is om tegen de stroom in te zwemmen en niet de behoefte heeft uit de ban te springen. Hij wil 'gewoon aardig gevonden worden'. Tenzij het over zijn werk gaat, dan kan hij aardig fel zijn.

"Soms komen er wel eens mensen langs waarvan ik dan denk: die is speciaal gestuurd om mijn carrière te ruïneren"

Hoewel Robert volgens Ruud 'de koning van het harmoniemodel' is, vertelt het gezicht van All You Need dat hij echt niet altijd een lieverdje is. "Als het erop aankomt dan kan ik op mijn strepen staan, omdat ik dan bijvoorbeeld aan het werk ben", vertelt hij. Wat volgens de presentator niet moet worden verward met sterallures. "Werk moet gewoon goed gaan. Soms komen er wel eens mensen langs, in mijn inmiddels 40-jarige carrière, waarvan ik dan denk: die is speciaal gestuurd om mijn carrière te ruïneren. Daar maakt ik dan korte metten mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert ten Brink maakt radiovariant All You Need Is Love

Robert vertelt tijdens het gesprek ook dat hij als klein jongetje geobsedeerd was met Toon Hermans. "Die uitstraling van die man, die liep dan het podium op en dan was iedereen gehypnotiseerd. Dat gevoel dat trok mij enorm aan. Dat wilde ik ook hebben: iets afdwingen. Dat als je ergens binnenkomt er dingen moeten gebeuren en mensen aan je lippen hangen", legt hij uit. 

De kleinkunstacademie was dan ook een logische stap en al voordat hij überhaupt toegelaten was, wist Dr. Love al dat het hem ging lukken. "Dat moment is er altijd geweest. Heel gek, maar ik heb ook nooit getwijfeld of ik wel aangenomen zou worden", vertelt hij openhartig. "Wat niet wegneemt dat het disaster was want ik ben helemaal geen theatertype die op het toneel ineens grappen gaat verkopen of een liedje gaat zingen. Gruwelijk, dat moet je mij niet zien doen - maar dat heb ik daar wel allemaal gedaan." 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Robert ten Brink in de wolken met zijn vijfde kleinkind

Zijn tijd op de kunstacademie was dan ook slechts van korte duur en via een vriend belandde hij bij de radio. De rest is geschiedenis. Toch was het volgens de tv-maker ook bijna een paar keer bijna voorbij geweest. "Dat heeft ook met zenderbazen te maken en de wisseling van de wacht", vertelt hij. "Zo werken die dingen. Dat is de hele tijd aan de orde."

Zelfs bij RTL was zijn plek een tijdje onzeker biecht hij op. Het was uiteindelijk Erland Galjaard die zijn carrière een boost gaf. "Dat soort mensen moet je af en toe wel aan je zijde hebben", aldus Robert. Robert is inmiddels zo’n icoon dat hij zelf wordt nagedaan in De TV Kantine. En dat doet zijn oren klapperen:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!