Mascha Feoktistova Beeld © ANP

Mascha Feoktistova over gewichtsverlies: 'Wil geen trigger zijn'

3 februari 2021 12:38

Mascha Feoktistova (34) voelt zich verantwoordelijk voor vrouwen die met hun lichaam worstelen. Dat stelt ze in haar column voor tijdschrift 'Grazia'.

"Woorden als ‘afvallen’ of ‘gezond leven’ triggeren toch iets"

De YouTuber laat in haar stuk weten geen voorstander te zijn van goede voornemens. "Veel vrouwen gaan op 1 januari lijnen of gezonder eten. Hoewel ik best geloof dat dit voor sommigen werkt, vind ik dit geen leuke thema’s om over te communiceren naar mijn kijkers toe", schrijft ze. Mascha is zich er namelijk van bewust dat wanneer ze bijvoorbeeld iets deelt over een nieuw dieet, ze veel van haar volgers een naar gevoel bezorgt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha openhartig over seksleven: 'Ik sta overal voor open'

"Woorden als ‘afvallen’ of ‘gezond leven’ triggeren toch iets", gaat ze verder. "Ik weet nog dat ik jaren terug zelf veel was afgevallen, en comments kreeg als: 'Nu vind ik je eigenlijk niet leuk meer, je bent nu zo’n dertien in een dozijn meisje.' Ik vond dat bizar, maar snap ook dat het gevoelig ligt." Volgens de jonge moeder kan het frusterend zijn als iemand gedisciplineerd is en veel afvalt, terwijl het zelf niet lukt. "Heel interessant, maar persoonlijk wil ik die trigger liever niet zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha geeft baby-update: 'We moeten voorzichtig blijven doen'

Marieke Elsinga liet zich eerder in RTL Boulevard ook al eens uit over hoe het als vrouw is om constant beoordeeld te worden om je gewicht.

Marieke Elsinga geeft krachtig statement over 'te dik zijn'

05:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!