Sofia Vergara Beeld © Getty Images

Sofia Vergara hoeft ingevroren embryo's niet af te staan aan ex

03 februari 2021 16:20

Het slepende proces tussen Sofia Vergara (48) en Nick Loeb (45) is tot een eindconclusie gekomen. De ex-verloofde van de 'Modern Family'-actrice sleepte haar voor de rechter om de 'voogdij' over hun twee ingevroren embryo's te vergaren, maar heeft ongelijk gekregen.

"Die engerd wilde haar kinderen krijgen zonder haar"

Sofia en Nick gingen in 2014 ieder hun eigen weg, maar hij liet het er niet bij zitten en klaagde haar in 2015 aan. Nick wilde namelijk de 'voogdij' over de twee vrouwelijke embryo's die ze, toen ze nog samen waren, hadden laten invriezen. Hij wilde, als hij de zaak zou winnen, de embryo's plaatsen bij een draagmoeder en op die manier kinderen krijgen. In Californië won hij de zaak niet, omdat de rechter van mening is dat Sofia daar toestemming voor moet geven. 

Nick Loeb en Sofia Vergara in 2014
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sofía Vergara voor het eerst samen met man in film

Maar Nick gaf niet op en legde het voor in de conservatievere staat Louisiana. Hier geloven ze dat een bevruchte embryo al een levend wezen is, in tegenstelling tot Californië. Nick speelde extra in op het idee dat het levende wezens zijn door ze al namen te geven, Emma en Isabella. Ook daar lukte het niet, omdat de rechter doorkreeg dat Nick nog nooit in Louisiana had gewoond. "We vermoeden dat hij gewoon op zoek is naar een rechtbank die sympathie voor hem kan opbrengen, maar daar doen we niet aan mee", klonk het oordeel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Strijd over embryo's Sofia Vergara

Ook dit pikte Nick niet en ging in hoger beroep, wat op 27 januari opnieuw is afgewezen. "Deze man en zijn advocaten brengen het rechtssysteem van Louisiana ten schande", aldus de rechtbank. "Dit is een schaamteloze poging tot rechtbank-shoppen." Voor Sofia is het een last die van haar schouders valt. "Het was een grote bron van stress voor haar", aldus een ingewijde. "Na bijna 7 jaar is het ook wel genoeg geweest. Die engerd wilde haar kinderen krijgen zonder haar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Sofia Vergara in beroep in embryozaak

Sofia hertrouwde in 2015 met Magic Mike-acteur Joe Manganiello. Uit haar vorige huwelijk met Joe Gonzalez, van wie ze scheidde in 1993, heeft ze haar zoon Manolo (28) gekregen. 

De wereld leerde Sofia grotendeels kennen door haar rol als Gloria in de hyperpopulaire serie Modern Family. De show breide er vorig jaar een einde aan. In de video hieronder blikt de cast terug op hun tijd samen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!