Linda Hakeboom Beeld © Instagram @lindahakeboom

Het aftellen is begonnen voor de zieke Linda Hakeboom

3 februari 2021 16:56

Het gaat de goede kant op met Linda Hakeboom (35). Dat laat de documentairemaker weten middels een rits video's op Instagram Stories. Ze kan zelfs langzaam beginnen met aftellen nu ze de meeste chemokuren achter de rug heeft.

"Drie chemo's is alsnog wel een berg, maar ik kom van zestien"

"Het gaat eigenlijk hartstikke goed hier", begint Linda het bericht aan haar volgers. Iedere ochtend vraagt haar partner Rolf hoe het met haar gaat. "Ik antwoord nu: goed. Maar ik zei vanmorgen tegen hem dat het niet betekent dat het daadwerkelijk goed gaat. Het begint allemaal te wennen, de dingen die iets minder gaan."

Linda heeft door de ziekte en chemokuren een verminderde conditie, altijd pijnlijke ogen en huiduitslag als allergische reactie op de chemo. "Ik voel die dingen niet eens meer echt. Op een gekke manier hoort het nu bij me. Dan voelt al het andere gewoon best wel goed en dat is wel lekker eigenlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Linda Hakeboom: 'Zin om naar het ziekenhuis te gaan'

"Verder voelt het supergoed om te zeggen dat ik nog maar drie chemo's hoef. Het is nu aftellen", vertelt ze opgelucht. "Drie chemo's is alsnog wel een berg, maar ik kom van zestien. Zestien! Het is nu tijd om de eerste horde die ik heb genomen te vieren."

Morgen staat er opnieuw een afspraak in het ziekenhuis gepland. Iedere keer is het de vraag of Linda de chemokuur wel kan krijgen. "Mijn bloeduitslagen zijn vaak laag", legt ze uit. "Ik heb bijna geen afweer, dus het is iedere keer spannend of ik hem mag krijgen. Maar goed, ik ga weer hopen. Dan mag ik daarna zeggen: nog maar twee chemo's."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda Hakeboom grote steun voor volgers: 'Doet me enorm goed'

Linda is tijdens haar chemokuur hard achteruit gegaan. In de video hieronder vertelt ze er openlijk over. 

Linda Hakeboom gaat hard achteruit: te zware opgave

01:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!