Kourtney, Khloé en Kim Kardashian en Kendall en Kylie Jenner Beeld © Getty Images

Hoe de Kardashians hun imperium nóg groter gaan maken

13 februari 2021 12:55

De Kardashian-zusjes en hun moeder Kris (65) kondigden vorig jaar aan te kappen met hun populaire realityserie op tv-zender E!, maar kort daarop volgde het nieuws dat ze alweer getekend hadden bij de Amerikaanse streamingservice Hulu. En dus gaan ze hun leven opnieuw vast laten leggen voor de camera. De dames horen de kassa rinkelen met de deal, maar dit is als we entertainmentdeskundige Eric de Munck (37) mogen geloven nog níks.

"We gaan zo lang we leven niet van de Kardashians af raken"

Kourtney, Kim en Khloé katapulteerden zichzelf in 2007 het sterrendom in met hun realityserie Keeping Up With the Kardashians. Het trio was al enigszins bekend, maar runde ondertussen nog de boetiekjes van hun bedrijf Dash. In de tussentijd maakte de wereld kennis met hun moeder Kris, zusjes Kendall en Kylie, broer Rob en stiefvader Bruce, die eerder al furore maakte als sporter.

De serie was een regelrechte hit, wat uitmondde in spin-off-series, kledinglijnen, huwelijken, scheidingen, baby's, make-upbedrijven, apps, films, muziek (of ben je Kims hitpoging 'Jam (Turn it Up)' alweer vergeten?) en nog veel meer. Inmiddels zijn ze gezamenlijk meerdere miljarden waard en nemen ze na 20 seizoenen afscheid van hun reality-programma. Maar dat betekent niet dat ze het rustiger aan gaan doen, aldus Eric. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kanye wil niet dat kids opgroeien bij Kim Kardashian'

De KarJenners verlaten namelijk enkel de zender die hen groot heeft gemaakt en gaan nu mee in de hype die streaming heet. De familie heeft gekozen voor Hulu, een soort Netflix, dat hen waarschijnlijk van alle platforms de grootste som geld bood. Of de reeks weer dezelfde titel gaat dragen, is nog niet bekend. "Ik denk dat de naam Keeping Up With the Kardashians gaat verdwijnen", vertelt Eric. "Niet alleen qua rechten maar ook qua insteek."

Eric denkt dat de oude titel van hun reality-show teveel aan gebeurtenissen als Robs relatie met Black Chyna hangt. "Ik denk dat ze bij Hulu toch meer de diepte in zullen gaan", verklaart hij. "Kim die bijvoorbeeld de rechten ingaat, dat soort dingen. Ze worden ouder en ik denk dat de serie meer die kant op gaat, dat ze toch ergens willen strijden voor een betere wereld."

De Kardashians in 2011.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval Kim Kardashian brengt boek uit vol details

Ook daarnaast blijven de Kardashians hun imperium uitbouwen. Kylie heeft natuurlijk haar Kylie Cosmetics en Kylie Skin en zou volgens TMZ plannen hebben om dit uit te breiden tot een volledig lifestyle-merk met kinderspullen, interieur en overige ondernemingen. Kim zit haar op de hielen met haar KKW Beauty, een parfumlijn, Skims en overige bedrijven. Khloé heeft het jeansmerk Good American en Kourtney haar site Poosh. Kendall is natuurlijk een gerenommeerd topmodel. Maar wat staat er nog meer te gebeuren? 

"Als er ergens geld te verdienen valt, dan zijn de Kardashians daar als de kippen bij", grapt Eric. "Ik denk dan ook dat vooral Kim en Kylie hun imperiums verder gaan uitbreiden met baby- en kledinglijnen en dat de andere zussen hen daar wellicht in ondersteunen of zelf kleine merkjes beginnen, maar de grote zaken zullen bij die twee blijven. Kim en Kylie zijn toch de twee meest gewiekste zakenvrouwen van het groepje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kardashians na afscheid show: 'Was het de juiste keuze?'

De aankondiging van hun deal met Hulu lijkt dus het startsignaal van een nieuw KarJenner-tijdperk. "We gaan zo lang we leven niet van de Kardashians af raken", stelt Eric. "Ik weet zeker dat toen ze hun vertrek bij E! aankondigden dit vervolg bij Hulu allang in de planning stond. Ze worden hiermee onderdeel van de Disney-groep, dus dat betekent dat ze voor de nieuwe generatie (North West, Kims oudste dochter, red.) bijvoorbeeld al kunnen beginnen met vlogs, kinderkleding en dat soort dingen. Dit kan sowieso nog een hele generatie mee." Kortom, we zijn nog lang niet van de Kardashians af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian sneert terug na kritiek op 7-jarige dochter

De streamingdienst Hulu is nog niet beschikbaar in Nederland, maar is een instituut in Amerika. "Dus daar is het een bonus dat ze de Kardashians kunnen toevoegen aan hun catalogus", meldt Eric. Zijn voorspelling is dat de nieuwe Kardashian-realityshow 'één van de paradepaardjes' van Star zal worden, de nieuwe toevoeging op Disney+ die op 23 februari gelanceerd wordt in Nederland. Star staat bomvol content voor volwassenen. "Dat gaat écht de eerste grote concurrent van Netflix worden en met de nieuwe reeks van de Kardashians en eventuele spin-offs hebben ze een sterke troef in handen."

"Maar dan moeten ze zichzelf dus wel blijven vernieuwen, het trucje van Keeping Up With the Kardashians was wel echt uitgewerkt", voegt Eric daaraan toe. "Dus ik hoop op een meer docu-achtige serie waarin we meer zien van het échte leven van de zussen en bijvoorbeeld ook hun struggles met het moederschap, in the picture blijven en het ouder worden. Disney gaat niet zomaar met iedereen in zee voor veel geld, dus ze hebben er terecht hoge verwachtingen van." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Kim Kardashian staan perplex door schildertalent dochter North

Het duurt nog eventjes voordat de Kardashians het Hulu-schip betreedt. Voor die tijd zal het 20ste seizoen van Keeping Up With the Kardashians nog uitgemolken worden, waar de scheiding tussen Kim en Kanye, zo lijkt het nu, uitgelicht zal worden. Je ziet alles over het vermeende einde van hun sprookjeshuwelijk in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!