Marco en Leontine Beeld © ANP

Een jaar na de breuk van Marco en Leontine: dit is er allemaal gebeurd

4 februari 2021 16:01

Het is vandaag op de kop af één jaar geleden dat Marco Borsato (54) en Leontine (53) bekendmaakten te gaan scheiden. Voor een groot deel van Nederland was het bedroevend nieuws, maar voor het stel zelf natuurlijk al helemaal. We blikken terug op een rumoerig jaar.

"Dit was het meest verdrietige jaar uit mijn leven"

Februari 2020

Na zo'n 22 jaar getrouwd te zijn was de koek op tussen Marco en Leontine. Beiden brachten een statement naar buiten over de break-up: "Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. We vragen iedereen om ons en de kinderen en rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken."

Goed, een jaar geleden dus. En in de tussentijd is het niet stil gebleven rondom hét voormalige showbizzkoppel van ons land. Allereerst was er natuurlijk het vertrek van Marco uit hun villa in Blaricum om bij z'n moeder Mary te bivakkeren. Van het Gooi naar Stompetoren moet toch even slikken zijn geweest voor de zanger.

De breuk leek een zware wissel op hem te trekken. Marco besloot zijn werk bij The Voice Kids te laten liggen en niet terug te keren in het programma. Hij zat er helemaal doorheen, schreef hij ook in een post op social media. Niet alleen de scheiding van Leontine, maar 'alles wat de laatste jaren is gebeurd' had op hem een grote impact en dat alles moest hij verwerken. 

Wat ook niet per se een positieve invloed had was de affaire met pianiste Iris Hond, die in oktober 2019 aan het licht kwam. Marco kwam zelf met een verklaring naar buiten nadat weekblad Privé een, volgens hem, 'sensationeel verhaal' had gepubliceerd. Op Instagram schreef Marco dat er inderdaad sprake was van een vriendschap die verder ging dan hij had voorzien en dat het van korte duur was. Leontine zou op de hoogte zijn geweest van de affaire, die tien jaar terug had plaatsgevonden.

Maart 2020

Marco zat in Stompetoren, Leontine stapte ondertussen op het vliegtuig naar Thailand. Het zag ernaar uit dat ze haar breuk in tempels en op Thaise eilanden probeert te verwerken. Namasté.

Juni 2020

Bij Marco ging het ondertussen nog alles behalve 'zen'. Het noodlot bleef hem ook bij zijn moeder achtervolgen: toen hij zo'n vier maanden in het ouderlijk huis verbleef, werd de woning overhoop gehaald door inbrekers. Dierbare sieraden zouden zijn buitgemaakt, maar ook Marco's camera's en andere fotografiespullen. 

Juli 2020

Gelukkig kwam er beter nieuws toen hij in juli een eigen stulpje à 1,15 miljoen euro op de kop wist te tikken in Alkmaar. Een penthouse met uitzicht op het water. Prima toeven, zou je denken.

Marco en Leontine
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Marco Borsato vertelt de waarheid over relatiegeruchten

Ze mogen dan wel uit elkaar zijn, Marco en Leontine verschenen in dezelfde maand wel gewoon samen op de 75e verjaardag van Marco's moeder Mary. Dat was te zien op het Instagram-account van dochter Jada. Het lijkt er daardoor op dat ze (gelukkig) nog goed door één deur kunnen samen. 

Marco en Leontine
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leontine Borsato met blindedarmontsteking in ziekenhuis

Ook begonnen in juli verschillende media te vermoeden dat Leontine afstand zal doen van Marco's achternaam. De geruchten ontstonden nadat ze tijdens de boekpresentatie van Saskia Noort vermeld stond onder haar meisjesnaam: Leontine Ruijters. Het lijkt er echter niet op dat de kogel al door de kerk is, want op Instagram heet ze tot op de dag van vandaag nog steeds Leontine Borsato. Ze gaf al eens aan dat ze dat graag anders ziet, maar Instagram zou 'niet meewerken'.

Marco en Leontine

September 2020

Zo'n drie maand later viel nog een voormalige verbintenis tussen het koppel weg: hun villa in Blaricum werd toen verkocht. Dat ging gepaard met een pijnlijk verlies van een half miljoen euro.

December 2020

Er mag dan wel een hoop over ze zijn gepraat, Marco zelf bleef vrijwel het hele jaar angstvallig stil. Tot december. Hij reageerde onder een post van André Hazes die zijn verloving met Monique de wereld in slingerde: 'Gefeliciteerd jullie! Wees zuinig op elkaar', schreef hij, inclusief hartjes. 

Op hetzelfde platform liet ook Leontine van zich horen. Ze feliciteerde Marco die maand met zijn verjaardag. 'Fijne verjaardag', schreef ze op Stories bij foto's van hem met zijn drie kinderen Luca, Senna en Jada. 

Op de laatste dag van het jaar sprak de zanger in zijn eerste Instagram-post van 2020 van het 'verdrietigste jaar van zijn leven': 'Vandaag exact een jaar geleden was mijn laatste post. Dit was het meest verdrietige jaar uit mijn leven. En al is het verdriet nog niet verwerkt, ik kijk vol vertrouwen naar 2021', schreef de 54-jarige zanger. 'Ik wens mijn meest dierbaren heel veel liefde en geluk in het nieuwe jaar! Luca, Senna, Jada, Leontine.'

Januari 2021

Nieuw jaar, nieuwe kansen: de twee lijken nu alleen nog maar vooruit te willen kijken. Op Instagram begonnen ze 2021 beiden met een hoopvolle boodschap: 

Marco Borsato

Maar hoe positief ze ook aftrapte: het jaar kreeg voor Leontine toch een valse start. Ze belandde begin januari in het ziekenhuis met een geperforeerde blindedarm, maar mocht na een aantal dagen gelukkig weer naar huis. 

Ondertussen lijkt Marco de draad weer langzaam op te pakken. Zo is hij steeds actiever op social media en houdt hij zijn volgers op de hoogte van het wel en wee in zijn leven zonder Leontine. En dat ziet er, ondanks de bak ellende van het afgelopen jaar, gelukkig hoopvol uit.

Marco Borsato
Marco Borsato
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato herdenkt zijn vader: 'Mis hem dit jaar het meest'

Na het nieuws over haar affaire met Marco liet ook Iris Hond er iets over los:

Iris Hond 'reageert' op affaire met Marco Borsato

01:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!