Sia Beeld © Getty Images

Sia verwijdert Twitter na ophef over film: 'Het spijt me'

4 februari 2021 22:54

De Australische zangeres Sia (45) heeft haar Twitter-account gedeactiveerd nadat er ophef was ontstaan over haar aankomende film 'Music'. Een groot aantal mensen was boos over een scène in de film, waarin de autistische hoofdpersoon Music tegen de grond wordt gewerkt en wordt vastgehouden. Door veel mensen met autisme wordt dat gezien als gevaarlijk.

"Ik heb naar de verkeerde mensen geluisterd en dat is mijn verantwoordelijkheid"

De zangeres bood naar aanleiding van de ophef haar excuses aan op Twitter. 'Het spijt me. Ik ben van plan de scènes waarin dit te zien is uit de toekomstige uitgaven van de film te houden. Ik heb naar de verkeerde mensen geluisterd en dat is mijn verantwoordelijkheid. Ik heb het duidelijk niet goed genoeg onderzocht.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Hudson over het hebben van 3 kids van 3 verschillende vaders

Na het aanbieden van haar excuses verwijderde Sia haar Twitter-account. Haar Instagram-account is nog wel te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jimmy Fallon liet kans op date met Kate Hudson lopen

Music kreeg eerder al flinke kritiek omdat de hoofdrol van een autistisch meisje door Maddie Ziegler wordt gespeeld, die zelf geen autisme heeft. Woensdag werd bekend dat de film is genomineerd voor twee Golden Globes. De film maakt kans op de Golden Globe voor beste film - musical of komedie. Kate Hudson is genomineerd voor haar rol als de halfzus van de hoofdpersoon.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!