Tabitha brengt 'slaapliedje' uit voor ongeboren dochter

05 februari 2021 12:37

Nog een paar weken en dan wordt Tabitha voor het eerst moeder. En haar ongeboren dochter is nu al een belangrijke inspiratiebron: de zangeres heeft vandaag het nieuwe nummer 'Voor nu' uitgebracht, speciaal voor haar dochtertje.

Tabitha wilde heel graag een liedje maken nu ze nog zwanger is. "De tijd gaat zo ontzettend hard. De weken vliegen voorbij en ik merkte dat ik al heel erg bezig was met wat me allemaal te wachten staat als ze er straks is. Ik dacht zelfs al na over haar eerste vriendje of de eerste keer dat ze een nachtje weggaat. Ik wilde het gevoel van het zwanger zijn vastleggen en stilstaan bij wat ik nu allemaal voel", legt de zangeres uit aan ANP.

Het nummer is ook een slaapliedje voor haar dochter. "Mijn oma en moeder zongen veel slaapliedjes voor mij en dat vond ik zo mooi, dat wilde ik ook graag voor mijn dochter." Ze heeft het al gezongen voor haar buik. "Toen ik het liedje had gemaakt, had ik het gelijk naar mijn vriend gestuurd. Toen ik thuiskwam, kende hij het refrein al helemaal uit zijn hoofd en hebben we het samen voor haar gezongen. Ze reageert er ook echt op en gaat bewegen. Nu maar hopen dat ze er straks ook van in slaap valt."

Tabitha heeft tot nu toe een makkelijke zwangerschap. "Ik heb wat bekkenklachten en maagzuur, van die typische dingetjes, maar verder gaat het heel goed. Je hoort ook dat vrouwen mentale klachten hebben door de hormonen, maar daar heb ik gelukkig geen last van. Ik voel me mentaal juist beter dan ooit."

Door het coronavirus gaat alles wel anders dan anders. "Het is 'one to remember'", zegt ze lachend. "Maar het is mijn eerste zwangerschap dus ik kan het met niets anders vergelijken: ik weet niet beter. Het is soms wel eenzaam dat ik mijn beste vriendinnen en familie mis, maar aan de andere kant zitten mijn vriend en ik wel heel fijn met z'n tweetjes in een bubbel. Daar geniet ik ook weer van."

Ook haar babyshower moest uiteraard helemaal coronaproof. "Ze hadden een drive-by georganiseerd. Iedereen reed langs door de straat. Het was jammer dat we niet konden knuffelen, maar ik vind het ook wel weer grappig hoe creatief je van deze tijd wordt."

Tabitha verwacht ook dat het moederschap haar creatief maakt. "Ze zit nog in mijn buik, maar geeft me nu al zoveel inspiratie. Ik schrijf altijd liedjes over wat ik voel en meemaak, dus dat zal als moeder niet anders zijn", vertelt ze. "Het moederschap vind ik sowieso iets heel moois. Ik zie het als ik kijk naar de moeders om me heen, die zijn zo sterk. Het zijn hele krachtige wezens waar ik graag de soundtrack voor wil creëren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!