Rob Lowe en Patrick Dempsey als Derek Shepherd uit 'Grey's Anatomy' Beeld © Getty Images/ABC

Rob Lowe: 'Geen spijt van afslaan rol McDreamy in Grey's Anatomy'

05 februari 2021 14:16

Het had weinig gescheeld of 'Grey's Anatomy' had er heel anders uitgezien. Rob Lowe (56) zou eigenlijk de rol van Derek Shepherd spelen in de serie, maar sloeg ’m af. De acteur heeft er geen moment spijt van gehad, vertelt hij aan 'Variety'.

"Als ik het was geweest, hadden de fans me niet McDreamy genoemd, maar gewoon Rob Lowe"

Derek Shepherd liet menig kijker zwijmelen toen hij in 2005 het podium van Grey's Anatomy betrad. Patrick kreeg de glansrol van zijn leven, maar eigenlijk had Rob in het medische drama moeten schitteren. De jaren 90-hartendief koos ervoor om het niet te doen en heeft daar nooit spijt van gehad. "Ik zou een stuk minder interessant zijn in die rol van Patrick", vertelt Rob aan Variety. "Als ik het was geweest, hadden de fans me niet McDreamy genoemd, maar gewoon Rob Lowe." 

Rob Lowe en Patrick Dempsey als Derek Shepherd uit 'Grey's Anatomy'
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katherine Heigl belandde in depressie door kritiek Grey's Anatomy

In de jaren 80 had Rob zijn grote doorbraak en sindsdien is hij in een heleboel films en series verschenen. Naar zijn idee had het dus afgeleid als hij Derek had vertolkt. "Dit is wat langdurige ervaring en herstel je leert. Er zijn geen foutjes. Welke beslissing je ook neemt, als je het vanuit de juiste redenatie doet, is het nooit fout", legt hij uit. Uiteindelijk schitterde Rob in de comedyshow Parks & Recreation. "Dat is voor mij meer dan genoeg." 

Patrick verliet de serie zelf in 2015, maar dook onlangs toch weer op in Grey's Anatomy. Je ziet alles over het huidige en misschien wel laatste seizoen van de serie in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!