Rupert Grint Beeld © Getty Images

Rupert 'Ron' Grint heeft zelf bijna geen Harry Potter-film gezien

5 februari 2021 15:49

We kennen 'm allemaal als Ron Wemel uit 'Harry Potter': acteur Rupert Grint (32). Hoewel wij moesten gniffelen om de ongemakkelijke maar geestige beste vriend van Harry, heeft hij nog niet eens de helft van de films gezien. Ongelooflijk, maar waar.

"Ik heb waarschijnlijk wel de eerste drie delen gezien bij de premières, maar daarna ben ik gestopt met kijken"

Want terwijl wij Rons scènes in alle acht delen inmiddels kunnen meepraten, had hij daar zelf allerminst behoefte aan. Dat vertelt hij aan Variety. "Ik heb waarschijnlijk wel de eerste drie delen gezien bij de premières, maar daarna ben ik gestopt met kijken." 

Nu hij afgelopen mei vader is geworden van dochter Wednesday, maakt dat de situatie wellicht wat anders, vermoedt de acteur: "Grote kans dat ik ze met haar wel moet kijken." De laatste keer dat we van Ron konden genieten was in het tweede deel van Harry Potter and the Deathly Hallows in 2011, tevens het allerlaatste deel van de filmreeks ooit. Althans, dat dachten we voordat HBO bekendmaakte met een nieuwe reeks te komen. 

Of hij daar een rol in speelt? Hij verwacht het niet, en zou het ook vreemd vinden om te doen. "Het zou ook gek zijn als het verhaal gewoon wordt doorgezet. Ik voel me op een vreemde manier best beschermend over mijn karakter. Ook als ik hem op tv zag. Dat was altijd een vreemde ervaring. Als het om een andere groep vrienden gaat, lijkt het me wel interessant." 

De laatste update rondom de spin-off is dat HBO en Warner Bros op zoek zijn naar een schrijver voor de serie. Het is nog onduidelijk wie de tovenaars gaan spelen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Harry Potter-reeks wordt uitgebreid met tv-serie'

J.K. Rowling, de auteur van Harry Potter, heeft afgelopen jaar een flinke deuk in haar reputatie opgelopen. Hieronder zie je waarom. 

Harry Potter-cast en fans woest op J.K. Rowling

04:12
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rupert Grint is veranderd als persoon sinds hij vader is

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!