Tim Akkermans Beeld © ANP

Tim Akkerman: Golden Earring was magisch en Haagse trots

5 februari 2021 18:25

Golden Earring was magisch en neemt een unieke plek in het Nederlandse muzieklandschap in. Dat stelt de Haagse zanger Tim Akkerman in een reactie op het nieuws dat de formatie ermee stopt. Gitarist en oprichter George Kooymans kan niet meer spelen omdat hij aan de zenuw- en spierziekte ALS lijdt.

"Ik denk dat elke Nederlander, maar vooral elke Hagenees intens trots is op de groep"

Akkerman stond meerdere malen met de leden van Earring op het podium. "Ik denk dat elke Nederlander, maar vooral elke Hagenees intens trots is op de groep", stelt de 40-jarige zanger. "Er zijn niet veel bands die zo lang samen zijn en zoveel succes kennen. De basis was en is gewoon dat ze ontzettend goede, zeg maar gerust fenomenale nummers hebben gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Golden Earring: oudste Nederlandse rockband is niet meer

De oud-voorman van Di-Rect zal nooit vergeten dat Barry Hay 21 jaar geleden op televisie prees hoeveel charisma Akkerman had. "Je kan je niet voorstellen hoeveel impact het heeft als een van je grote helden dat over jou zegt."

Akkerman is muzikaal in een andere richting beland, zijn nieuwe werk is meer geïnspireerd door Bruce Springsteen. "Maar qua belevenis en gevoel zitten we echt wel op een lijn", beklemtoont de zanger. "Golden Earring is een band die aantoont hoe belangrijk het teamgevoel is als je samen muziek maakt. Geen van de leden heeft zichzelf ooit groter geacht dat de band zelf. Dat zorgde ervoor dat er elke keer als ze samen op het podium stonden iets magisch gebeurde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boek over beroemde clips Golden Earring in de maak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!