Beeld © RTL

MAFS-trouwambtenaar Mariëlle doet voorspelling voor dit seizoen

08 februari 2021 15:07

Al sinds het eerste seizoen van 'Married at First Sight' is trouwambtenaar Mariëlle Jongmans (57) van de huwelijkspartij. Ook in het zesde seizoen verklaart zij de deelnemers weer tot wettige echtgenoten. Maar soms denkt Mariëlle bij voorbaat al dat een match geen succes is. En tóch gaat ze dan door met de ceremonie, vertelt ze aan 'De Telegraaf'.

"Ook veertig procent van de gewone huwelijken eindigt tegenwoordig in een scheiding"

Mariëlle kwam jaren geleden bij het programma terecht, omdat ze toen één van de weinige zelfstandige trouwambtenaren van Nederland was, legt ze uit in De Telegraaf. Toen ze werd gevraagd of ze haar werk op televisie wilde doen, twijfelde ze geen moment. "Ik zei meteen 'ja' en heb daar nooit spijt van gehad. Het programma heeft ontzettend goed voor mij uitgepakt. Ik voelde me direct verbonden en kan in de afleveringen heel goed laten zien wie ik ben én dat ik goed in mijn vak ben."

Na vijf seizoenen van het populaire programma zijn twee stellen nog bij elkaar: Bram en Patty, maar ook Chantal en Nicolai. De overeenkomst? Beide stellen zijn getrouwd door Mariëlle. "Ja, dat voelt wel fijn. Bij Chantal en Nicolai had ik al op de trouwdag zoiets van: dit gaat goedkomen. Maar dat had ik ook bij Joost en Milly, die natuurlijk uit elkaar zijn gegaan. Ik vond dat zo’n lekker stel. Dat boek was echt nog niet uit voor mijn gevoel." En bij Bram en Patty is ze zelfs nog een keer op visite geweest.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien Meiland laat zich uit over MAFS-huwelijk Sylvia en Freddy

Helaas scheiden tot nu toe de meeste stellen na hun deelname aan het programma. "Ook veertig procent van de gewone huwelijken eindigt tegenwoordig in een scheiding", aldus Mariëlle. Toch heeft ook zij wel eens twijfels gehad bij een huwelijk. "Bij het allereerste gaykoppel dat meedeed aan het programma bijvoorbeeld. Dat waren twee zulke verschillende karakters. Toen dacht ik wel even: oei, dat wordt moeilijk."

Voor de kandidaten van dit seizoen heeft Mariëlle goede hoop. "Want bij alle stellen die ik trouwde, had ik dit keer een goed gevoel. Ik heb ook twee wat oudere koppels. (...) Ik ben heel benieuwd hoe het af gaat lopen!”

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Danny uit MAFS deelt niet eerder vertoonde beelden huwelijksnacht

Het schoolvoorbeeld van Married at First Sight zijn toch wel Bram en Patty. De twee hebben inmiddels hun eerste jubileum gevierd. Aan RTL Boulevard vertelden ze wat nou het geheim is achter hun relatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!