Simon Keizer Beeld © Met z'n Allen de podcast

Simon Keizer open over therapie: 'Voelde vreugde met dochtertje niet'

9 februari 2021 16:22

Simon Keizer (36) is te gast in de nieuwste aflevering van '#METZNALLEN De Podcast' van Gwen van Poorten (31). In de ruim anderhalf uur durende aflevering praten de twee onder meer over zijn leven in corona-tijd, zijn mancave én therapie: "Ik zag Annemarie stralen als ze met onze dochter Kiki speelde, maar ik voelde dat niet. Ik dacht: hier klopt iets niet."

"Ik zie Annemarie intens stralen en gelukkig zijn, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter dezelfde leuke dingen doe"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simon Keizer in tranen bij Beste Zangers om liedje 'Papa'

"Je hebt het in je jeugd flink voor je kiezen gehad", begint Gwen hun gesprek. Ze doelt daarmee op het verlies van Simons vader op zijn zestiende en het feit dat hij datzelfde jaar aanwezig was in café 't Hemeltje toen daar de afschuwelijke brand uitbrak. Op de vraag of dit hem heeft gevormd, reageert hij resoluut: "Tot in mijn diepste wezen. Beide gebeurtenissen. En daar ben ik pas recent achtergekomen." 

"Ik ben daardoor bij een coach terechtgekomen en ben nu in therapie. Eigenlijk ging ik er naartoe vanwege andere zaken, namelijk het feit dat ik heel veel geluk zag bij Annemarie als ze met Kiki bezig was, en dat wat ik zag, voelde ík niet. Ik dacht: hier klopt iets niet. Ik zie iemand intens stralen en gelukkig zijn, en ik begrijp dat, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter dezelfde leuke dingen doe."

"Dus toen heb ik aangeklopt bij iemand en zij heeft mijn ogen doen openen. Door haar ben ik erachter gekomen dat alles te herleiden is naar je jeugd. En dat hoeft niet eens iets heel heftigs te zijn, zoals ik dat wel heb beleefd. Ik leerde dat ik als gevolg van die heftige dingen heb geleerd mijn gevoel af te sluiten - dat is heel handig als heftige dingen je overkomen, maar onhandig als mooie dingen je overkomen. Dan word je afgevlakt." 

De Volendammer zegt dat het traject nog steeds volop bezig is, en dat mede daardoor ook zijn interesse in mediteren en zelfhulpboeken is ontstaan. In zijn mancave, een paar straten verderop in het dorp, doet hij volop aan zelfontwikkeling, onder meer met behulp van zelfhulpgoeroe Joe Dispenza. Zijn vrouw Annemarie krijgt 'ie nog niet zo ver: "Soms denkt zij: waar práát je over? Omdat ze superlief is knikt ze dan gewoon 'ja' als ik vraag of ze mee wil doen. En dan verwacht ik veel te veel van die meditatie. (...) Zij moet niet gaan mediteren omdat ik wil dat ze mediteert." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers-cover extra beladen voor Simon Keizer

Ondanks de hele corona-ellende zit Simon er nog best warmpjes bij: hij vindt dat 'ie niet mag klagen. "Het is heel makkelijk om te vervallen in de negativiteit. We spelen niet meer, hebben geen inkomsten, een band zonder werk, techniek die omvalt. Dat gedeelte vind ik heel erg. En dan is het heel gemakkelijk om dat in je systeem te laten kruipen. Maar er gaat heel veel wél goed: zo hebben we het geluk dat we veel op televisie hebben kunnen doen, dat is ons vangnet geweest in 2020. Daardoor konden we rustig blijven. Ik weiger mee te gaan in die negativiteit. Dit zijn nu eenmaal de omstandigheden waar we met z'n allen mee te maken hebben en dan maken we er maar het beste van." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochtertje Simon Keizer wordt woedend als hij zingt

Gwen presenteert ook onze Temptation Island-special Love Therapy. Deze week bij haar te gast? Liyah, die meteen even reageert op de zoen van Greg en Tyra:

Love Therapy: Liyah reageert op zoen Greg en Tyra

10:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!