Beeld © ANP

Ivo Niehe reageert op kritiek oud interview met Britney Spears

09 februari 2021 22:02

Ivo Niehe (74) vindt dat de makers van de documentaire Framing Britney Spears (39) een oud fragment waarin hij de destijds 17-jarige zangeres vraagt naar haar borsten hebben gebruikt zonder context te schetsen. Dat stelt de AVROTROS-coryfee in een eenmalige reactie aan het 'AD'. Niehe wordt in de film vrouwonvriendelijk genoemd.

"Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van"

De 74-jarige televisiemaker stelt dat hij met de vraag, die hij 22 jaar geleden stelde, Spears de kans wilde geven een eerlijke reactie te geven op alle berichten op een mogelijke borstvergroting. "Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van", stelt Niehe. "Maar ja dat kwam de documentairemakers natuurlijk niet uit, dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ivo Niehe wint Televizier Oeuvre-Ring

Het televisie-icoon, die momenteel een reeks jubileumuitzendingen maakt ter gelegenheid van de 40e verjaardag van zijn TV Show, stelt dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. "Het management was meer dan tevreden. Het was ook een zeer sympathiek gesprek (ik heb het voor de zekerheid nog integraal teruggekeken)."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!