Ivo Niehe reageert niet meer op borstenvraag Britney Spears

10 februari 2021 11:03

Presentator en televisiemaker Ivo Niehe (74) zal publiekelijk niets meer zeggen over het oude fragment waarin hij Britney Spears (39) een kwart eeuw geleden naar haar borsten vroeg. Ook is Niehe niet van plan om in een van zijn programma’s nog terug te komen op het rumoer dat is ontstaan nu het interview prominent in een nieuwe documentaire over Spears te zien is. Dat laat AVROTROS, de omroep die zijn 'TV Show' al veertig jaar uitzendt, woensdag namens Niehe weten.

"Die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend"

De 74-jarige NPO-coryfee gaf dinsdagavond wel eenmalig een korte schriftelijke reactie aan het AD. Niehe, die in de film vrouwonvriendelijk wordt genoemd, vindt dat de makers van de documentaire Framing Britney Spears het oude fragment hebben gebruikt zonder context te schetsen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ivo Niehe reageert op kritiek oud interview met Britney Spears

Hij stelt dat hij met de vraag de toen 17-jarige Spears de kans wilde geven een reactie te geven op alle berichten op een mogelijke borstvergroting. "Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van", aldus Niehe. "Maar ja dat kwam de documentairemakers natuurlijk niet uit, dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend."

De presentator, die momenteel een reeks jubileumuitzendingen maakt ter gelegenheid van de 40e verjaardag van zijn TV Show, stelt dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. "Het management was meer dan tevreden. Het was ook een zeer sympathiek gesprek (ik heb het voor de zekerheid nog integraal teruggekeken)."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!