Aukje van Ginneken Beeld © ANP

Aukje van Ginneken heeft spijt van GTST: 'Was niet voorbereid'

10 februari 2021 17:22

Aukje van Ginneken (38) speelde jarenlang de rol van Charlie Fischer in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In tijdschrift '&C' vertelt ze nu spijt te hebben dat ze op zo'n jonge leeftijd al in een soap speelde. "Ik denk niet dat ik voorbereid was op hoeveel impact die bekendheid zou hebben."

"Financieel ben ik er nu op achteruitgegaan, maar ik heb er zelf voor gekozen"

Als klein meisje was Aukje al gefascineerd door het theater en wilde het liefst Simone Kleinsma worden. Het kwam dan ook voor niemand als een verrassing dat ze als tiener auditie deed voor de kleinkunstacademie. Hoewel Aukje niet werd aangenomen, kreeg ze op haar zeventiende verjaardag wél een aanbod voor Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik dacht: theater is mijn passie, maar spelen is spelen, en in de soap kan ik wel het vak leren", doet de voormalige actrice een boekje open in het blad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat is er met Aukje van Ginneken gebeurd na GTST?

Hoewel de programmamakers haar hadden gewaarschuwd dat ze waarschijnlijk op straat herkend zou worden, had niemand kunnen bedenken dat ze zó populair zou worden. "Voordat ik het wist werd ik in de Efteling uit de rij geplukt en kreeg ik baby’s in mijn handen geduwd om mee op de foto te gaan", aldus Aukje.

Na vier jaar op de set te hebben gestaan wilde Aukje wel weer eens 'normaal zijn'. "Ik draaide ’s winters hele dagen, moest veel tussen scènes door wachten en ging in het donker naar de studio en kwam in het donker weer thuis. Toen dacht ik: is dit nou wat ik wil? (...) Financieel ben ik er nu op achteruitgegaan, maar ik heb er zelf voor gekozen om veel thuis te zijn bij mijn kinderen en ze hun eerste stapjes te zien zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geliefd GTST-personage maakt korte comeback in Meerdijk

Hoewel Aukje de afgelopen jaren nog wel in het theater heeft gestaan en in verschillende musicals heeft gespeeld, heeft de 38-jarige weinig ambitie om het acteren weer op te pakken. Al zou ze een rol in een kinderfilm zeker niet afslaan. Tegenwoordig coacht ze vrouwen tijdens hun zwangerschap en daarin voelt ze zich helemaal op haar plaats. "In dit werk gaat het over wat ik kan en wat ik te bieden heb, dat heb ik zelf in de hand. Vroeger was ik heel onzeker, maar dat is nu echt verleden tijd."

In de laatste aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden blikken ook Victoria Koblenko en Cas Jansen terug op hun tijd bij de soap. Zo verklapt Cas dat hij een oogje had op zijn soapvriendinnetje Katja Schuurman. Bekijk de video hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!