William Rutten Beeld © ANP

William Rutten: 'Ivo Niehe liegt over Britney Spears-commotie'

10 februari 2021 18:30

De sfeer achter de schermen rond het veelbesproken gesprek tussen Ivo Niehe (74) en Britney Spears (39) was allesbehalve goed. Dat zegt fotograaf William Rutten (51) die destijds bij de opnames aanwezig was. Volgens hem klopt er niets van de verklaring die de presentator dinsdag gaf en brak backstage 'de pleuris uit' toen Ivo de zangeres een kwart eeuw geleden naar haar borsten vroeg.

"Iedereen van haar team was zwaar over de zeik en in pure paniek"

'Iedereen van haar team was zwaar over de zeik en in pure paniek', zo kijkt William op Instagram terug. Hij zou na de opnames een fotoshoot met de zangeres doen en vreesde direct of die nog wel kon doorgaan. 'En dat scheelde ook niet veel. Britney kwam nog wat beduusd mijn opgebouwde studioruimte binnen lopen en zei heel eerlijk dat ze het niet kon geloven dat een volwassen man haar dit gewoon vroeg op televisie.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears werkt volgens geruchten aan eigen docu

Volgens William had de toen 17-jarige Britney ook niet veel zin meer in de shoot maar deed ze die gelukkig wel. 'Het omkleden ging alleen niet meer door, het moest maar in de kleren die ze al aanhad en zo snel mogelijk. Het team ging ondertussen in discussie of de bewuste vraag niet uit de uitzending geknipt kon worden terwijl wij snel de foto’s konden maken. Dat Ivo nu zegt dat het management ‘meer dan tevreden was’ is echt een beetje alle commotie van nu wegjokkebrokken... Ik was overigens best pissig, want door zijn actie had ik nu een outfit minder van de op dat moment grootste ster van de wereld.'

De afgelopen dagen ontstond er weer rumoer over het oude fragment omdat het prominent in een nieuwe documentaire over Britney te zien is. Tijdens het interview vroeg Ivo Niehe de zangeres naar een mogelijke borstvergroting die ze destijds zou hebben ondergaan. In de film wordt de presentator vrouwonvriendelijk genoemd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-man Britney Spears wil zich niet mengen in bonje met vader

De 74-jarige NPO-coryfee gaf dinsdag aan dat de makers van de documentaire Framing Britney Spears het oude fragment gebruikt hebben zonder context te schetsen. Hij stelt dat hij met de vraag Britney de kans wilde geven een reactie te geven op alle berichtgeving over de borstvergroting en dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. "Het management was meer dan tevreden. Het was ook een zeer sympathiek gesprek", stelde hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ivo Niehe reageert op kritiek oud interview met Britney Spears

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!