Steenrijk, Straatarm Beeld © SBS/Talpa

Kijkers Steenrijk, Straatarm ontroerd door kansarm gezin

10 februari 2021 21:55

Een aandoenlijke aflevering ‘Steenrijk, Straatarm’ vanavond. Het Drentse gezin Veltman ruilt voor een week met de Vlaams-Iraanse Atoessa, die er in haar riante villa in Monaco warmpjes bij zit. En kijkers zijn het erover eens: als íemand het verdient, zijn het de Veltmannetjes. Ze hebben namelijk een hoop tegenslagen te verwerken.

"Het lijkt hier wel Dynasty!"

Net buiten Emmen wonen Ada, Hans en Ashley Veltman, samen met Ashleys verloofde Ezra. Het is er altijd zoete inval, zo vertelt het gezin vrolijk: "Iedereen loopt hier naar binnen." Maar die vrolijkheid is niet vanzelfsprekend: naast fikse geldproblemen heeft het gezin de ene na de andere klap te verwerken. 

Zo kwakkelt Hans met zijn gezondheid en draagt hij ook nog eens groot leed met zich mee: hij verloor twee van zijn drie kinderen. Ook Ada's gezondheid is broos: ze werd getroffen door meerdere infarcten en is daardoor volledig afgekeurd. Per slot van rekening kampt ook Ezra met twee ziektes, het syndroom van Usher en de ziekte van Marfan, waardoor zijn toekomst onzeker is.

Kijkers zijn dan ook ontroerd door het gezin, dat ondanks alle ellende positief gestemd door het leven gaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelname aan Steenrijk, Straatarm heeft ogen Fabrizio geopend

Er wordt ze de wereld gegund, én het ziet ernaar uit dat ze dat in Monaco ook krijgen: Atoessa - eigenaresse van een cateringbedrijf voor private jets - heeft maar liefst drieduizend euro voor de familie Veltman klaargelegd om te spenderen tijdens hun week in Monaco. De familie weet niet wat ze meemaken, óók niet toen ze vlak daarvoor de miljoenenvilla binnenstapten: "Het lijkt hier wel Dynasty!". 

En dan moet de week vol kaviaar, shoppen en wellness nog van start.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemengde reacties over familie Pos in Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm is elke woensdag om 20:30 uur te zien op SBS6. Bekijk de aflevering van vanavond hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!