Ivo Niehe en Gerard Sprong Beeld © ANP

Gerard Spong haalt uit naar Ivo Niehe: 'Walgelijk'

10 februari 2021 23:16

Advocaat Gerard Spong (74) heeft woensdag in de uitzending van 'Jinek' hard uitgehaald naar Ivo Niehe (74). Hij noemde de veelbesproken borstenvraag die de presentator 22 jaar geleden aan Britney Spears (39) stelde 'walgelijk'.

"Als ik Britney Spears zou zijn geweest had ik die vraag met een wedervraag beantwoord. Ik zou hebben gevraagd: 'Hoe zit het met jou kleine kromme pik?' Je moet zo'n man toch belachelijk maken. Hoe durft hij die vraag überhaupt aan een vrouw te stellen en dan ook nog aan een 17-jarig meisje?" vroeg Spong zich verontwaardigd af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire Britney Spears zorgt voor recordaantal tweets

Ivo Niehe vroeg Britney in de TV Show naar een mogelijke borstvergroting die ze zou hebben ondergaan. In de media werd destijds veel over dat gerucht geschreven. De afgelopen dagen ontstond er weer rumoer over het oude fragment omdat het prominent in een nieuwe documentaire over de zangeres te zien is.

De presentator gaf dinsdag aan dat de makers van de documentaire Framing Britney Spears het fragment gebruikt hebben zonder context te schetsen. Hij stelt dat hij met de vraag Britney de kans wilde geven een reactie te geven op alle berichtgeving over de borstvergroting en dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. "Het management was meer dan tevreden. Het was ook een zeer sympathiek gesprek", stelde hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears werkt volgens geruchten aan eigen docu

De advocaat noemt het hypocriet dat Niehe de 'fatsoensrakker' probeerde te zijn. "Maar aan de andere kant stelt hij dit soort vreselijke vragen."

Eerder woensdag stelde fotograaf William Rutten dat de sfeer achter de schermen helemaal niet zo goed was. Volgens hem brak backstage 'de pleuris' toen er naar haar borsten werd gevraagd. 'Dat Ivo nu zegt dat het management ‘meer dan tevreden was’ is echt een beetje alle commotie van nu wegjokkebrokken', zo schreef hij op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten: 'Ivo Niehe liegt over Britney Spears-commotie'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!