Hans Klok Beeld © ANP

Hans Klok weggeblazen door ijssculpturen in SBS-show

12 februari 2021 07:01

Hans Klok (51) heeft zijn ogen uitgekeken bij de opnames van de ijssculpturenwedstrijd 'IJsmeesters: Een Koud Kunstje'. Voor de illusionist, die optreedt als gastjurylid, ging een wereld open.

"Ik ben niet dusdanig geïnspireerd dat ik nu een illusie met ijs ga maken"

"Je weet gewoon niet wat je ziet", zegt Hans enthousiast tegen ANP. "Ik heb wel eens bij een buffet in Las Vegas gezien dat er een zwaan van ijs stond. Maar ik had er nog nooit bij stilgestaan hoe je dat dan maakt. Ik dacht dat het gewoon uit een mal kwam ofzo", lacht hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

SBS6 komt met show over ijssculpturen: Hans Klok in de jury

In de nieuwe SBS6-show, die wordt gepresenteerd door Viktor Brand, nemen zes ervaren ijskunstenaars het tegen elkaar op. Zij moeten elke aflevering van een blok ijs een kunstwerk maken. In de aflevering van Hans is het thema niet geheel verrassend ‘magic’.

Hans zag allerlei verschillende technieken langskomen. "De een ging met kettingzagen aan de slag, de ander met heet water of een föhn. Ik vond het een heel interessant proces", zegt de 51-jarige illusionist. De kandidaten toverden volgens hem de meest prachtige resultaten tevoorschijn. "Ik was echt onder de indruk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans Klok op snelweg aangehouden vanwege avondklok

Volgens Hans zal de kijker dat ook zijn. Hij denkt dan ook dat het programma wel eens een succes kan gaan worden. "Het is een heel positief programma. In deze tijd werkt dat, kijk maar naar het succes van Marble Mania. Mensen willen weer gezelligheid op televisie."

Het uitstapje naar de ijssculpturen blijft eenmalig, denkt Hans. "Ik ben niet dusdanig geïnspireerd dat ik nu een illusie met ijs ga maken", lacht hij. "Ik houd helemaal niet zo van kou."

De eerste aflevering van IJsmeesters: Een Koud Kunstje is vanavond op SBS6 te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!