Britney Spears en Ivo Niehe Beeld © Getty Images/ANP

Rel tussen Ivo Niehe en Britney Spears bereikt nieuw hoogtepunt

12 februari 2021 12:11

Door de documentaire 'Framing Britney Spears' staat het interview tussen Ivo Niehe (74) en Britney (39) van jaren geleden weer volop in de belangstelling. De 'TV Show'-presentator vroeg de zangeres naar haar borsten en plastische chirurgie, wat compleet verkeerd valt bij haar fans. Hij heeft gereageerd, haar management inmiddels ook, net als voormalige producers van het item en de destijds aanwezige William Rutten (51). De heren geven allemaal hun mening over het interview dat alom vrouwonvriendelijk wordt genoemd.

"Het gaat om een meisje van 17, dat in een mediastorm zit op dat moment"

Ivo vroeg de destijds 17-jarige Britney naar haar borsten, omdat er druk werd gespeculeerd dat ze onder het mes was gegaan. Het fragment wordt nu weer gebruikt in de documentaire Framing Britney Spears om duidelijk te maken dat de zangeres onderhevig was aan seksistische vragen. Volgens de TV Show-presentator was vooraf met het management afgesproken dat Britney in de uitzending een serieuze kans zou krijgen om te reageren op de geruchten, maar dat ontkent Florent Luyckx, die in 1999 verantwoordelijk was voor de marketing en promotie van de zangeres in Nederland. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Rechter wijst het verzoek vader Britney Spears af

"Er is wel een voorgesprek geweest tussen Ivo en Britney, waar ik niet bij was", legt Florent uit bij NOS Radio 1 Journaal. "Ik sluit niet uit dat hij daar aan haar gevraagd heeft of ze het oké vond om het daarover te hebben. Maar als ik het interview terugkijk betwijfel ik of die afspraak is gemaakt." Hij heeft ook op Facebook zijn verhaal gedaan, omdat fotograaf William Rutten dat ook deed. "Hij werd daarop aangevallen en daarom wilde ik met mijn post op Facebook het verhaal van William bekrachtigen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire Britney Spears zorgt voor recordaantal tweets

"Het gaat om een meisje van 17, dat in een mediastorm zit op dat moment", gaat Florent verder bij Radio 1 Journaal. "Ze wordt voor de zoveelste keer geconfronteerd met een onderwerp waar ze het niet over wil hebben en waarvan ze ook niet begrijpt dat mensen het erover willen hebben." Hij vindt dat Britney er 'professioneel mee omging', maar denkt dat het 'zijn sporen nagelaten' heeft. "Het management heeft wel gevraagd of dat gedeelte uit het interview gehaald kon worden, maar de TV Show heeft dat geweigerd. Het was een situatie waarin zij zich heel ongemakkelijk voelde en wat ons op dat moment ook heel veel andere promotie-activiteiten heeft gekost. Die werden afgeblazen door het management."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

William Rutten: 'Ivo Niehe liegt over Britney Spears-commotie'

'Backstage brak meteen de pleuris uit, iedereen van haar team zwaar over de zeik en in pure paniek', vertelt Wiliam over het voorval. De fotograaf had na het interview een shoot met Britney voor Hitkrant en Veronica Magazine. Volgens hem kon ze 'niet geloven dat een volwassen man haar dit gewoon vroeg op televisie'. Maar volgens Marco Mookhoek, producer bij de TV Show, klopt dit verhaal niet. ‘Alles verliep zonder problemen in een uiterst gemoedelijke sfeer’, aldus Marco onder Williams post. ‘Dit fragment van het interview is illegaal in een internationale documentaire beland en zorgt voor een enorm vertekend en misplaatst beeld van de werkelijkheid. Dat dit zo uit zijn verband is gerukt is al schandelijk. Niemand maakte zich druk over deze vraag.’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears werkt volgens geruchten aan eigen docu

Ivo zou het interview niet hebben gedaan als hij had 'geweten dat er 21 jaar na dato zo’n gedoe over zou ontstaan', laat hij weten aan De Volkskrant. Je ziet alles over de New York Times-docu in de video hieronder. 

'Vrouwonvriendelijke' Ivo Niehe krijgt ervan langs in Britney Spears-docu

05:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!