Beeld © ANP

Deze BN'ers kennen het huwelijksbootje vanbinnen en vanbuiten

12 februari 2021 13:40

Linda de Mol (56) zei het al eens als haar personage Cheryl Morero in 'Gooische Vrouwen': "Je trouwt maar één keer... Of twee, max." Daar hebben sommige sterren maling aan, zoals wereldster Pamela Anderson (53). Zij trad onlangs voor de vijfde keer in het huwelijksbootje. Maar ook in Nederland zijn er genoeg sterren die meerdere malen de mooiste dag van hun leven hebben beleefd.

Patty Brard

Natuurlijk moeten we beginnen bij dé diva van Nederland: Patty Brard. De televisiepresentatrice die nog altijd voor spraakmakende momenten zorgt, is inmiddels vier keer getrouwd. De eerste keer dat Patty het jawoord gaf was in 1979, toen ze 'ja' zei tegen Ron Brandsteder. Lang hield het huwelijk geen stand. Spijt heeft Patty niet van het huwelijk. "Ron is gewoon een kroegtijger, maar je moet niet 'm trouwen", zei ze jaren later weleens over hem in de media. In 1983 trouwde Patty met Carlo Nasi, de vader van haar enige kind, dochter Priscilla. Uiteindelijk gingen de twee in 1989 uit elkaar.

Tien jaar later trouwde Patty met de blonde René Muthert. Het stel gaf elkaar in Las Vegas het jawoord. Patty dacht aanvankelijk dat het huwelijk niet geldig zou zijn. Na vijf jaar besloot het stel te scheiden. "Het bleek dat ik officieel getrouwd was in gemeenschap van goederen", zei Patty destijds. Muthert eiste van alles de helft en liet beslag leggen op alle bezittingen van de Luv'-zangeres. Jaren later gaf Patty aan niet eens meer herinnerd te willen worden aan deze periode uit haar leven. "Ik heb het echt gedeletet." 

Momenteel is Patty getrouwd met de liefde van haar leven, Antoine. In 2014 gaf het stel elkaar het jawoord, waar heel Nederland van kon meegenieten. Dit jaar is het stel zeven jaar getrouwd en Patty heeft bij Antoine de rust gevonden die ze nodig heeft.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patty Brard en Antoine hebben iets te vieren

Patricia Paay

Een andere diva, Patricia Paay, stapte net zo vaak in het huwelijksbootje als Patty. De 71-jarige Patricia gaf ook vier mannen het jawoord in haar leven. Zo trouwde ze met Joey Fresco, in 1978. In april van dat jaar beloofden de Star Sisters-zangeres en Fresco elkaar de eeuwige trouw. Het huwelijk hield een aardig tijdje stand, tot Patricia tien jaar later iemand anders tegenkwam. Voordat Patricia met Fresco trouwde, was ze in een ver verleden al een keer getrouwd. Maar over dat huwelijk is weinig bekend. Patricia zei wel eens in de media dat ze destijds in een 'rebelse' periode zat.

Die andere man is gelijk ook de volgende ex-echtgenoot van Patricia, namelijk Adam Curry, tevens de vader van haar dochter Christina. Het stel was 21 jaar gelukkig getrouwd, tot Adam verliefd werd op Micky Hoogendijk. Dat kwam als donderslag bij heldere hemel voor de zangeres. "Ik had nog nooit meegemaakt dat iemand mij niet meer wilde", zei ze later in de media. "Maar van de ene dag op de andere was het allemaal over. Hij vertrok." Dat was een zware periode voor Patricia.

In 2016 gaf Patricia voor de laatste keer het jawoord aan Robert Hinfelaar, met wie ze nu nog steeds dolgelukkig is. Een tijdje terug ontstonden er geruchten dat er frictie zou zijn tussen de zangeres en haar 33-jarige partner. Maar Patricia verzekerde heel Nederland er toen van nog steeds gelukkig getrouwd te zijn.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patricia Paay verzekert ons: 'Ben nog steeds getrouwd'

Sylvie Meis

Sylvie Meis is vaker verloofd geweest dan dat ze is getrouwd. Haar eerste huwelijk met Rafael van der Vaart werd in 2006 op landelijke televisie uitgezonden. Samen kreeg het stel zoon Damián. Het leek ware liefde tussen de twee, maar achter de schermen bleek het er allemaal minder rooskleurig aan toe te gaan. Na een openbare ruzie, op oudejaarsavond van 2012, zetten Syl en Raf officieel een punt achter hun relatie en huwelijk. Later bleek dat ze allebei een scheve schaats hadden gereden. Rafael ging vreemd met Sylvies goede vriendin Sabia Boulharouz, en ook Sylvie biechtte later op het bed gedeeld te hebben met een ander.

In 2017 verloofde Sylvie zich met de Libanese zakenman Charbel Aouad, maar van een huwelijk kwam het niet. Inmiddels is Sylvie voor de tweede keer getrouwd. In mei van vorig jaar gaf ze het jawoord aan kunstkenner Niclas Castello, met wie ze inmiddels al een flinke poos gelukkig is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sylvie Meis vertelt over haar huwelijksreis met liefje Niclas

Wesley Sneijder

Iemand die ook twee keer voor het altaar stond is Wesley Sneijder. In 2005 trouwde Wesley met zijn jeugdliefde Ramona, met wie hij ook zijn eerste kind kreeg. Vier jaar later eindigde de relatie van het stel.

In april van 2010 beloofde hij voor de tweede keer eeuwige trouw, ditmaal aan Yolanthe Cabau van Kasbergen. Na een huwelijk van bijna tien jaar, waarin het stel zoontje Xess Xava geboren zag worden, gingen Wes en Yo in 2019 uit elkaar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Yolanthe geeft eerste reactie op biografie van Wesley Sneijder

Willeke Alberti

Ook Willeke Alberti kent de geheimen van het huwelijk door en door. De zangeres is driemaal getrouwd geweest en heeft uit ieder huwelijk een kind. In 1965 trouwde Willeke voor het eerst, met basgitarist Joop Oonk. Samen hebben de twee dochter Daniëlle. In 1974 ging het stel uit elkaar.

Twee jaar later trouwde Willeke met mediamagnaat John de Mol, met wie ze in 1979 zoon Johnny kreeg. Eén jaar later strandde het huwelijk van de twee. Haar laatste huwelijk, met de Deense voetballer Søren Lerby, duurde van 1983 tot 1996. Met hem kreeg ze n 1983 nog een zoon: Kaj.

Willeke Alberti

René Froger

René en Natasja Froger zijn inmiddels al zó lang gelukkig met elkaar, dat het onmogelijk lijkt dat een van de twee een keer eerder 'ja' zei tegen een ander. Toch is het zo. René was al getrouwd met een ander toen hij Natasja leerde kennen. Uit dat huwelijk heeft hij ook al twee kinderen: Natacha en Danny. 

Dit jaar vieren René en Natasja hun dertigjarig huwelijksjubileum. Het stel is nog maar wat gek op elkaar en heeft samen twee kinderen, zoons Didier en Maxim.

Andere bekende Nederlanders die meerdere malen in het huwelijksbootje stapten zijn onder meer Micky Hoogendijk en Claudia de Breij, die ieder tweemaal trouwden. Adam Curry, die met zowel Patricia als Micky was gehuwd, trouwde later met een Amerikaanse vrouw. Ron Brandsteder, de ex van Patty, trouwde na hun relatie nog eenmaal. In totaal stond hij dus twee keer voor het altaar.

Ook Ellemieke Vermolen verscheen tweemaal in een trouwjurk voor het altaar. Eerst trouwde ze kort met John Ewbank. In 2007 zei ze 'ja' tegen kok Sergio Herman, met wie ze sinds kort niet meer samen is. Ellemiekes ex John Ewbank trouwde ook twee keer. Eén keer met Ellemieke, maar ook met Vivian Reijs. Inmiddels is hij gelukkig met Kelly Weekers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!