Yolanda, Bella en Gigi Hadid Beeld © Getty Images

Yolanda Hadid vindt Lyme heel heftig: 'Ik wilde sterven'

13 februari 2021 16:51

Yolanda Hadid (57) doet een boekje open over de ziekte van Lyme. De moeder van topmodellen Gigi (25) en Bella Hadid (24) kampt al langer dan tien jaar met de ziekte, die meestal veroorzaakt wordt door een tekenbeet. "Sommige nachten waren zo zwaar, dat ik wenste te sterven", vertelt ze in een interview met 'British Vogue'.

"Ik voelde me enorm depressief"

"Ik was een multitaskende single moeder van drie kinderen, een sociale vlinder die langzaamaan haar magie verloor", vertelt de 57-jarige. Zo had ze veel last van hevige vermoeidheid, warrigheid en pijn in haar gewrichten. "Ik voelde me enorm depressief."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gigi Hadid openhartig over bevalling: 'Zayn ving de baby op'

Het venijn zat hem volgens haar ook in het feit dat, net zoals veel andere chronische ziekten, Lyme weinig zichtbaar is. "De ongelukkige waarheid is dat je er gezond uitziet van de buitenkant." Het is volgens haar veel makkelijker om compassie te voelen voor iemand die er van buiten ook ziek uit ziet. "Sommige mensen geloven zelfs niet dat de ziekte van Lyme bestaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gigi Hadid maakt eindelijk naam van dochtertje bekend

Haar drie kinderen, Gigi, Bella en Anwar, waren haar steun en toeverlaat tijdens de donkere periodes. "Het was een sombere, pijnvolle hel waar ik doorheen moest. Als mijn kinderen er niet waren geweest, leefde ik nu niet meer."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Gigi Hadid open over ontdekken zwangerschap en misselijkheid

Inmiddels heeft Yolanda veel minder last van pijnen of vermoeidheid door haar strikte wellness-routine en gezonde levensstijl. "Ook dankzij mijn lieve vriend Joseph Jingoli, die mij weer in de liefde liet geloven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!