Britney Spears Beeld © Getty Images

'Vader Britney Spears bedreigde nichtje met dood'

15 februari 2021 05:26

Het nichtje van Britney Spears (39) dat een tijdlang ook haar assistente was, heeft na bedreigingen van Britneys vader Jamie begin 2008 al het contact met de zangeres verbroken. Dat vertelde deze Alli Sims dit weekend aan 'NBC News'.

"Ik achtte hem tot veel in staat, dus ik heb haar telefoontjes nooit meer beantwoord"

"Hij heeft me honderd procent zeker met de dood bedreigd", vertelt Sims, die het jaar ervoor voor haar nicht was gaan werken. "Ik achtte hem tot veel in staat, dus ik heb haar telefoontjes nooit meer beantwoord."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Britney Spears werkt niet aan eigen documentaire'

Jamie Spears vroeg in diezelfde periode een rechter hem de wettelijke macht over zijn dochter, die zware mentale problemen had, te geven. Hij is sinds 2008 curator van Britney en daarmee verantwoordelijk voor haar financiën en enkele andere belangrijke zaken.

Volgens Alli heeft Britney nog weleens geprobeerd met geleende telefoons contact met haar op te nemen, maar de twee nichtjes spraken nooit meer met elkaar. "De situatie werd me te veel toen haar vader en andere mensen erbij betrokken raakte. Ik geloof echt dat Jamie me iets had aangedaan als ik me niet had teruggetrokken", stelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zusje Britney Spears bijt van zich af: 'Media moet beter zijn'

Alli heeft sinds haar vertrek als assistente van Britney niet met de pers gesproken, maar zegt na het zien van Framing Britney Spears niet langer te kunnen zwijgen. "Hoe kun je een documentaire kijken waar je zelf in zit, over wat je zelf hebt meegemaakt, en niets zeggen over iets dat al zo lang speelt?", aldus Alli, die in het programma een aantal keer met Britney te zien is terwijl de twee worden opgejaagd door paparazzi.

"Ze waren met zoveel", zegt ze daarover in het interview. "We werden compleet ingesloten, we waren aan hun grillen overgeleverd. Dat doet iets met je. Dat doet het nog steeds als ik dat terugzie, en het is nu dertien jaar geleden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!