Leontine en Marco Beeld © ANP

Marco Borsato's charmeoffensief om Leontine terug te krijgen

15 februari 2021 11:59

Hoewel moeder Mary (73) beweert dat Marco Borsato (54) en Leontine (53) op dit moment slechts vrienden van elkaar zijn, zegt zijn socialmediagebruik iets heel anders. De zanger lijkt een charmeoffensief gestart om de moeder van zijn kinderen terug te krijgen.

"Het is houden van, maar ze zijn wel uit elkaar"

Marco mag al jaren zingen dat de meeste dromen bedrog zijn, hij lijkt zelf snel genoeg achter de waarheid te komen. Nadat de zanger een lange tijd afstand nam van social media om bij te komen van zijn burn-out en scheiding, gebruikt hij het platform nu om openlijk zijn liefde aan Leontine te tonen. Hieronder een overzicht van wat lijkt op Marco's plan de campagne om Leontine weer voor zich te winnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato blikt terug op 2020: 'Verdrietigste jaar uit mijn leven'

Stap 1: Weer vrienden worden

Na een huwelijk van bijna 22 jaar kondigen Marco en Leontine in februari 2020 aan dat de koek echt op is. Er is veel gebeurd in die jaren die mooi, maar soms ook droevig waren. Zijn affaires bereikten de krantenkoppen en de scheiding hakte er zo hard in dat hij zijn wonden likte bij zijn moeder. Het Gooi werd verruild voor Stompetoren, waar de zanger nog eens goed kon nadenken over waar het precies misging. 

In juli gloort er weer hoop aan de horizon. De ex-geliefden vieren samen de verjaardag van moeder Mary, waaruit blijkt dat ze prima door één deur kunnen omwille van de kinderen. De eerste stappen om weer een goede band met elkaar op te bouwen zijn gezet. Of zoals Mary het noemt: een vriendschappelijke band. "Het is houden van, maar ze zijn wel uit elkaar. Ze zijn gescheiden, maar het is wel echte liefde", laat ze aan RTL Boulevard weten.

Stap één van het herstelproces is hierbij voltooid. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een jaar na de breuk van Marco en Leontine: dit is er allemaal gebeurd

Stap 2: Kleine, openlijke liefdesbetuigingen

Het is des Marco's om veel met zijn fans te delen, vertelt RTL Boulevard-entertainmentdeskundige Aran Bade. Daarom is het niet gek dat Marco sinds zijn terugkeer op social media steeds vaker kleine liefdesbetuigingen deelt. Hieruit blijkt dat hij nog steeds om de moeder van zijn kinderen geeft - zelfs als ze niet meer samen zijn.

Het begint bij zijn eerste bericht sinds een jaar, op 31 december 2020. 'Ik wens mijn meest dierbaren heel veel liefde en geluk in het nieuwe jaar! Luca, Senna, Jada, Leontine', schreef hij toen. 'We laten de vorm los, maar we blijven toch een eenheid.'

Leontine laat ondertussen ook aan het publiek zien dat er geen sprake is van ruzie tussen hen. Ze feliciteert Marco op haar beurt op zijn verjaardag via social media. Met foto's van hen en de tekst 'fijne verjaardag' laat ze iedereen weten dat ze nog altijd aan hem denkt. 

Stap 3: De liefdesverklaring

Marco gaat ondertussen door met zijn charmeoffensief. De grote liefdesverklaring komt op Valentijnsdag. Hoewel de twee via Marco's moeder laten doorschemeren dat ze nog altijd uit elkaar zijn, liegt zijn bericht op Instagram niet over zijn gevoelens voor Leontine. Hij heeft zelfs een video in elkaar laten zetten om de liefde aan haar te betuigen.

Marco schrijft aan haar: 'Valentijnsdag is een dag dat je geliefde al dan niet anoniem even in het zonnetje zet. Of in ieder geval even laat weten dat je aan hem of haar hebt gedacht. Zij is nog altijd mijn Valentijn! Fijne Valentijnsdag.' Ook laat hij weten dat hij haar nog altijd mist.

Leontine laat met de Italiaanse vertaling van 'voor eeuwig en altijd' precies weten hoe ze over de liefdesverklaring denkt. Ze geeft haar ex-man zelfs een doosje met bonbons op de dag van de liefde. 

"Ik heb het gevoel dat Marco vooral denkt: ik wil jou toch weer terug", aldus Aran. "Dat gevoel kan je overvallen op Valentijnsdag. De vraag is hoe Leontine erin staat, maar aan haar reactie te zien vindt ze het mooi."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mary Borsato: 'Leontine zal altijd mijn schoondochter blijven'

Stap 4: Familie erbij betrekken

Eén ding is duidelijk: ze vormen nog steeds een eenheid. Hetzij een gescheiden eenheid. Ja, de villa in Blaricum is (met verlies) verkocht en beiden hebben een eigen stulpje in Het Gooi en Alkmaar gekocht. Maar de familie blijft nog altijd op nummer één staan.

Ondertussen is Mary een spil in het web van het charmeoffensief geworden. In eerste instantie wil ze in 2020 niet veel kwijt over de welzijn van haar zoon, maar dat verandert langzaam. Daarnaast spreekt ze immer positief over Leontine. "Ze is nog altijd mijn schoondochter", laat ze aan RTL Boulevard weten. Verder licht ze een tipje van de sluier op door mee te delen dat Marco en Leontine elkaar nog veel zien vanwege de kinderen. 

Ook onthult ze in gesprek met Beau Monde hoe goed ze samen zijn. "Gelukkig heeft hij fijne vrienden om zich heen en gaan hij en Leontine goed met elkaar om", blikt ze terug op Marco's moeilijke jaar. "En samen zijn ze fantastisch met de kinderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leontine Borsato staat stil bij verjaardag ex-man Marco

Stap 5: Weer bij elkaar?

Of dit sprookje de happy ending krijgt waar sommigen op hopen, moet de toekomst uitwijzen. Het weerhoudt Marco en Leontine er in ieder geval niet van om samen een front te vormen in het openbaar. Waar hun scheiding hét showbizznieuws van 2020 was, is een mogelijke verzoening wellicht wel het nieuws van 2021.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!