Marije Knevel Beeld © AVROTROS

Marije Knevel over persiflage De TV Kantine: 'Groot compliment'

15 februari 2021 14:03

Het zit naar eigen zeggen 'niet in haar aard om iets te laten mislukken', maar toch moest Marije Knevel (33) het 'WIDM'-speelveld verlaten, zo zagen we afgelopen zaterdag. Maar haar deelname aan het programma heeft haar ook veel opgeleverd: nieuwe vriendschappen én een persiflage in 'De TV Kantine'.

"Het is een compliment dat ze de moeite nemen om mij na te doen"

"Ja, natuurlijk is het een compliment dat ze de moeite nemen om mij na te doen", vertelt ze aan RTL Boulevard over haar typetje in de laatste aflevering van De TV Kantine, waarin we Marije zagen als kandidaat in Moltalk. En ja, uiteraard inclusief oranje haardos. "En ook om die pruik te maken, wat echt wel gedoe is denk ik. Dat ze dat bestudeerd hebben en dat het dan Ilse Warringa is die mij speelt, is echt heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marije Knevel uit WIDM deelt shockerende haatreacties

Marijes typetje in De TV Kantine komt voort uit haar deelname aan Wie is de Mol?, waar ze sinds dit weekend uit ligt. Afgelopen zaterdag zagen we haar rode scherm. Dat betekent een opvallende speler minder in het spel dat wekelijks door miljoenen fans bekeken wordt: Marije was elke opdracht bloedfanatiek en ze had een onuitputtelijke energie, zo leek. Ze baalt dan ook enorm van haar vertrek, vooral om dat ze niet achter haar verkozen tactiek staat. 

"Ik was wel echt bloedfanatiek. Dus als iemand follow the money doet, dan kom je wel echt bij mij uit als topscorer", legt ze Jamie uit. Als hij haar daarop vraagt of ze zichzelf nooit verdacht wilde maken, het is immers Wie is de Mol?, reageert ze: "Ik heb serieus de allerdomste tactiek ooit gehad. Want ik ging eigenlijk op mijn allerkwetsbaarst ooit Wie is de Mol? in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De TV Kantine 'doet' Moltalk: dit zijn de eerste foto's

Na het zien van haar rode scherm leek Marije allerminst verbaasd. "Ik was die test aan het maken en normaal voel je dan: yes, ik heb 'm gehad en ben je helemaal blij. Maar deze keer liep ik een beetje beteuterd weg. Dat zag de crew ook. Ze vroegen zich af wat er met me aan de hand was." 

Toch is een rood scherm gelukkig niet het enige wat ze aan haar deelname heeft overgehouden: "Ik ben zo dankbaar voor de vriendschappen. Ik was gister nog geheel coronaproof sleeën met Remco (Veldhuis, de eerste afvaller uit het huidige WIDM-seizoen, red.), buiten van heuveltjes af. Supergezellig." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!