Harry en Meghan Beeld © Getty Images

Oprah strikt vrienden Meghan en Harry voor exclusief interview

15 februari 2021 19:01

Hertogin van Sussex Meghan Markle (39) klapt binnenkort bij Oprah Winfrey (67) uit de school over haar vertrek uit de Britse koninklijke familie. Ook haar man Harry schuift daarna aan in het gesprek, dat volgens Amerikaanse media op 7 maart te zien is op CBS. En daarmee heeft de talkshowkoningin een behoorlijke primeur te pakken: het is het eerste grote tv-interview nadat Harry en Meghan een stap terug deden binnen het Britse koningshuis.

Het is inmiddels een jaar geleden dat Meghan en haar man prins Harry bekendmaakten afstand te doen van de koninklijke taken. Ze verlieten daarop Groot-Britannië en wonen momenteel grotendeels in Canada en Califonië, niet geheel toevallig is Oprah in Beverly Hills een (bevriende) buuf van het stel.

Oprah zal eerst met alleen Meghan praten over onder meer haar leven als royal, haar huwelijk, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de extreme media-aandacht. Ook zal de hertogin van Sussex, die gisteren bekendmaakte opnieuw in verwachting te zijn, praten over het moederschap en zoontje Archie. Daarna schuift Harry aan en hebben ze het met Oprah over hun verhuizing naar de Verenigde Staten, plannen voor de toekomst en dromen voor hun gezin.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangerschapsfotograaf Harry en Meghan voelt zich dankbaar

Dat Meghan en Oprah goed door één deur kunnen, liet de talkshowkoningin in december zien met een video op Instagram. Daarin zien we een mand met allemaal veel te gezonde producten, volgens Oprah afgeleverd door 'M' herself

Ook Harry slaat handen ineen met Oprah, en maakte onlangs bekend een serie met haar te maken rondom mentale gezondheid. Een thema waarover ook Meghan zich persoonlijk uitliet: in een interview met Tom Brady vertelde ze over hoe lastig ze het vond om een 'kwetsbaar' nieuw lid van de koninklijke familie te worden. Het was volgens haar een heuse struggle. "Weinig mensen vragen aan mij of het oké met me gaat", zo biechtte ze zichtbaar emotioneel op. Ook zei ze 'naïef' te zijn geweest over de druk die Britse tabloids op haar uitoefenden. "Ik heb nooit gedacht dat het makkelijk zou zijn, maar ik dacht dat het wel eerlijk zou gaan." 

Harry en Meghan laten weinig los over hun persoonlijke leven. Eerder maakten ze duidelijk alleen te willen praten over de goede doelen die ze steunen. Wel plaatsen ze een post over de geboorte van hun zoon Archie (1), maar sindsdien is het op persoonlijk vlak stil rondom het voormalig koninklijke gezinnetje. Zakelijk gezien laten ze nog wel eens wat los: zo kondigden ze een tijd geleden aan deals te hebben gesloten met zowel Netflix als Spotify. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangerschapsfotograaf Harry en Meghan voelt zich dankbaar

Onlangs bracht Samantha Markle een boek uit over haar jongere zusje, waar volgens Marc van der Linden 'veel wrok' achter zit:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!