Beeld © ANP

Britt Dekker wil niet 'een soort Peter R. de Vries' worden

17 februari 2021 08:53

De carrière van Britt Dekker (28) begon allemaal bij een deelname aan datingshow 'Take Me Out'. Niemand had kunnen bedenken dat ze jaren later nog steeds een grote rol zou spelen op de nationale kijkbuis. Maar wat blijkt? Britt zou nóg vaker op televisie kunnen zijn, als ze dat zou willen. Dat vertelt ze in gesprek met 'De Volkskrant'.

"Ik word driemaal per week gevraagd als talkshowgast"

"Ik word driemaal per week gevraagd als talkshowgast", aldus Britt tegen De Volkskrant. Ze gaat lang niet altijd op die verzoeken in, hoewel ze vrijwel altijd positieve reacties krijgt op haar optredens, bijvoorbeeld in De Wereld Draait Door. "Alleen als ik me bevoegd voel iets te zeggen en iets kan betekenen." 

Britt is van mening dat redacties veelal een bekende Nederlander bij een onderwerp zoeken. Zo neemt Britt de serie Tiger King als voorbeeld. "Laten we Britt bellen, zij houdt van dieren. Ik zeg dan nee. Ik wil niet een soort Peter R. de Vries worden, die voor alles aanschuift. In 98 procent van de gevallen voegen BN'ers niets toe. Nodig gewoon een minister uit, of iemand uit het vak."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britt Dekker presenteert We Want More naast Wendy van Dijk

Bovendien heeft Britt het al druk genoeg met alle projecten waar ze wél ja tegen zegt. Ze is een bezige bij. "Stel dat iets mislukt, dan richt ik me op het andere. Soms vraag ik me af of het niet te veel is." Zo maakt Britt voor Zappsport veertig afleveringen per jaar en voor haar eigen Paardenpraat zestig filmpjes. "Dan heb ik natuurlijk Talpa nog. (...) Gelukkig ben ik nooit echt moe, ik ben een bulldozer die altijd doorgaat."

Inmiddels is Britt al zo'n vast gezicht in de Nederlandse media, dat ze ook is nagedaan in De TV Kantine. in de video hieronder vertelt Britt wat ze ervan vindt dat Elise Schaap haar persifleert.

Britt Dekker is fan van persiflage in de TV Kantine

00:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!