Linda de Mol en haar gezin Beeld © ANP

Linda trots op kids: 'Hadden ook twee ettertjes kunnen worden'

17 februari 2021 14:57

De afgelopen 17 jaar schreef Linda de Mol (56) al 200 keer de column in haar magazine 'LINDA.'. Waar ze het meest trots op is? Dat zijn toch wel haar kinderen, zo vertelt ze in het blad.

"Als je me googelt en ziet wat die editorials de afgelopen jaren hebben opgeleverd aan headlines, is dat best stom en soms gênant"

"Ik zal niet gauw zeggen dat ik trots ben op mijn werk. Ik ben vooral heel trots op mijn kinderen, die zijn uitgegroeid tot leuke, sociale mensen met een grote dosis humor", stelt Linda in de jubileumeditie van haar tijdschrift. "Het hadden ook twee ettertjes kunnen worden, omdat ze met een gouden lepel in hun mond geboren zijn. Dat me dat is gelukt, ondanks al dat harde werken en ondanks het feit dat ik er niet altijd was, daar ben ik ontzettend trots op."

Vanwege haar drukke carrière was de koningin van de Nederlandse televisie niet altijd thuis om haar kroost een verhaaltje voor het slapen te vertellen. Toch was ze er altijd op de momenten die ertoe deden, aldus Linda. "Als ik ernaar vraag, zeggen ze dat ik er op de belangrijke momenten altijd was. In mijn agenda stonden alle hoogtijdagen genoteerd: het afzwemmen, de musicals, vakanties, sportwedstrijden. Daar viel niet aan te tornen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol vindt het lastig kiezen tussen seks en sushi

Linda is in het interview bijzonder openhartig, iets wat ze ook in de voorgaande 199 edities altijd was. Misschien dat ze achteraf daar iets voorzichtiger mee had moeten zijn, zo vertelt ze. "Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat alles wat ik opschrijf vaak uit z’n verband wordt getrokken. En altijd wel weer ergens op de socials opduikt. Het blijft dus elke maand een afweging wat ik wel en niet vertel over mijn persoonlijke leven. Als je me googelt en ziet wat die editorials de afgelopen jaren hebben opgeleverd aan headlines, is dat best stom en soms gênant."

Toch probeert de presentatrice zich niet al te veel aan te trekken wat anderen van haar vinden, social media heeft ze zelfs niet. "Elke dag iets moeten plaatsen op Instagram – ik moet er niet aan denken. Het is vaak zo fake allemaal. En er worden zoveel kwetsende berichten geplaatst, daar kun je je nooit helemaal voor afsluiten (...) Soms vind ik het moeilijk om alles maar over me heen te laten komen, om niets te zeggen omdat dat toch altijd het verstandigste is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol over kritiek op programma: 'Ben er klaar mee'

RTL Boulevard was bij de lancering van de 200e editie van LINDA., waar de presentatrice een bijzondere onthulling deed. Linda stond namelijk bijna op de cover met een grote wereldster. Wie dat is...zie je in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol kondigt nieuwe dramaserie aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!