FKA Twigs en Shia LaBeouf Beeld © Getty Images

FKA Twigs over relatie met Shia LaBeouf: 'Wonder dat ik leef'

17 februari 2021 21:48

Zangeres FKA twigs (33) blijft zich uitspreken over haar relatie met Shia LaBeouf (34) nadat ze hem in december aanklaagde wegens fysieke en mentale mishandeling. "Het is een wonder dat ik levend uit die relatie ben gekomen", vertelt ze in een openhartig interview met 'Elle'.

"Ik besefte dat ik nu naar voren moet komen om mijn verhaal te doen"

De zangeres, die Tahliah Barnett heet, voelde zich in de relatie als een kikker die langzaamaan doodgekookt wordt. "Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het door had tijdens de relatie en het licht zag. Maar dat is niet zo. Het is puur geluk dat ik niet meer in die situatie zit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shia LaBeouf had tegelijkertijd relatie met Sia en FKA twigs

Op een gegeven moment was de situatie zo benard, dat ze bang was voor haar eigen leven. FKA twigs vertelt dat Shia een vuurwapen in de slaapkamer bewaarde. Dat maakte haar zo angstig dat ze 's nachts niet het bed durfde te verlaten voor een bezoekje aan het toilet uit angst dat hij op haar zou schieten. "Toen dacht ik, als hij me schiet dan is er tenminste nog een onderzoek. Dan vallen de puzzelstukjes in elkaar, maar dan moest ik wel kleine hints achterlaten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shia LaBeouf ontkent mishandeling van ex-vriendin

Nu tijdens de coronalockdowns veel slachtoffers van mentale en fysieke mishandeling thuis opgescheept zitten met de dader, vindt ze het nog belangrijker om zich uit te spreken. "Ik besefte dat ik nu naar voren moet komen om mijn verhaal te doen." Naast haar interview met Elle is de zangeres ook donderdag te horen in een interview met het Amerikaanse tv-programma CBS This Morning.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shia LaBeouf weg bij agentschap na aanklacht van ex

Shia ontkent vooralsnog de aanklachten van mishandeling en zei alleen het volgende over zijn agressieve gedrag en alcoholisme: "Ik heb jarenlang mijzelf en iedereen om mij heen mishandeld. Ik heb een geschiedenis van mensen kwetsen die het dichtst bij me staan. Ik schaam me voor die geschiedenis en het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan. Ik kan verder niets zeggen." De acteur zou inmiddels een acteerpauze ingelast hebben om psychische hulp te zoeken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!