Caroline Tensen Nikkie de Jager Beeld © RTL Wie Ben Ik? / ANP

Caroline Tensen trekt boetekleed aan na blunder in Wie Ben Ik?

19 februari 2021 18:15

'Wie Ben ik?' presentator Caroline Tensen (56) zorgde gisteren voor een aardig ongemakkelijke scène in de spelshow. Nadat rapper Donnie er door middel van zijn vraag 'Is het een man of een vrouw?' achter probeerde te komen wie er op zijn kaartje stond - Nikkie de Jager - reageerde zij met een nogal misplaatste opmerking. Nu biedt ze haar excuses aan.

"Ik heb weer wat meer geleerd over de gevoeligheid van dit specifieke onderwerp"

In de spelshow moeten kandidaten raden welke bekende Nederlander er voor hen op het bordje staat, en bij rapper Donnie was dat dus gisteren YouTuber Nikkie. "Ben ik een vrouw?" vroeg hij aan zijn medekandidaten, waarop Tijl Beckand natuurlijk direct instemde. Toch sprak Caroline een kleine twijfel uit: "Ja, dat was even een dingetje: geen man, geen vrouw? Het is natuurlijk een vrouw! Ja, het is een vrouw, hè?". En daarmee was de bom gebarsten. De presentatrice werd overspoeld door kritiek. 

'Naar aanleiding van de Wie Ben Ik? uitzending van gisteravond heb ik natuurlijk meteen contact gezocht met Nikkie de Jager' reageert Caroline nu via Instagram op haar onhandige uitspraak. 'Ik heb haar verteld dat het zeker niet mijn bedoeling was haar te kwetsen en mijn oprechte excuses aangeboden. Daar reageerde ze heel lief op en daar ben ik haar dankbaar voor. Zo heb ik weer wat meer geleerd over de gevoeligheid van dit specifieke onderwerp. En ik heb ook geleerd dat met elkaar in gesprek blijven leidt tot meer kennis en begrip! Weet dat ik iedereen respecteer!!!'

Tot slot bedankt de presentatrice Nikkie voor haar begrip: 'Je bent een PRACHTVROUW!! We hadden dit samen al opgelost maar dan nu ook nog voor de buitenwereld!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie ziet zichzelf in Wie Ben ik? en schaamt zich rot

Tijdens de uitzending reageerde Nikkie al op de opmerking: 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline Tensen: 'Marieke Elsinga heeft nog niet onze levenservaring'

Nikkie de Jager is door goede vriendin Linda Hakeboom gevolgd voor een documentaire over haar leven. Eerst sloeg Linda dat verzoek af, vertelde ze ons eerder:

Linda Hakeboom sloeg docu Nikkie de Jager eerst af

02:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!