Fred van Leer Beeld © ANP

Overvaller Fred van Leer twee weken langer achter tralies

19 februari 2021 19:09

Eén van de verdachten van de overval op stylist en presentator Fred van Leer (44) in zijn woning in Rotterdam zit opnieuw vast. Hij werd woensdag aangehouden 'wegens nieuwe feiten en omstandigheden in het onderzoek', meldt de politie. De onderzoeksrechter besloot vandaag dat hij nog eens veertien dagen blijft vastzitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval Fred van Leer opnieuw aangehouden

De man wordt verdacht van poging tot overval, bedreiging, heling en vuurwapenbezit, meldt het Openbaar Ministerie. Fred werd op 18 november in zijn woning overvallen door twee mannen gekleed in een uniform van PostNL. Hij werd geslagen en bedreigd met een vuurwapen. De presentator raakte daarbij lichtgewond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer vond eigen video op pornosite: 'Zeker 20 keer bekeken'

Enkele weken later arresteerde de politie één van de verdachten. In december besloot de rechter in een zitting achter gesloten deuren dat de verdachte het onderzoek dat naar hem loopt in vrijheid mocht afwachten. Welke nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen die reden zijn om hem opnieuw te arresteren, is niet bekendgemaakt. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek.

Het zit Fred de laatste maanden alles behalve mee. De stylist heeft ook nog het uitlekken van een seksvideo te verwerken en daarvan heeft hij nog altijd naweeën, vertelde hij ons:

Fred van Leer nog altijd last van naweeën na uitlekken video

00:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!